Bodrum Belediyesi ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı'nın, (BOYTAV) yurt dışında katıldığı fuarların ardından tanıtım çalışmaları devam ediyor. ABD, Kanada ve Avusturya'nın ardından Ukraynalı gazeteciler Bodrum'a davet edildi. 4 gün Bodrum'da kalacak olan gazeteciler, ülkelerinde Bodrum'u tanıtmak için gezilerine başladı. Öncelikle Bodrum Belediyesi'ni ziyaret eden gazeteciler, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ile makamında görüştü. Bodrum mandalinasından yapılan gazozdan ikram edilen gazeteciler, içeceğe hayran kaldıklarını belirtti.

Gazeteciler başkanla makamında yaptığı sohbette, gezdikleri iki gün boyunca Bodrum'u çok beğendiklerini ve bir sonraki tatilleri için ilçeye geleceklerini belirtti. Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Mouseleum Müzesi ve Myndos Kapısı gibi tarihi yerleri gezen gazeteciler Bitez, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü ve Turgutreis Beldeleri'ne de gidip bilgiler toparlayarak fotoğraf çekti. Gazeteciler,Bodrum'un eşsiz güzellikteki koylarını da tekne turuyla gezdi.

"UKRAYNA'DAN 50 BİN TURİST ÇEKECEĞİZ"

Bodrum'un tek geçim kaynağının turizm olduğunu dile getiren DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şöyle dedi:

"Son 1 ay içerisinde değişik ülkelerden 50'ye yakın gazeteciyi Bodrum'da ağırladık. Marka olan dünyaca ünlü ilçemizi, basının sayesinde tanıtarak turist çekmeye çalışacağız. İlçemizde tarih var, doğa var, yeşil ve mavi var,. Bir tatil beldesinde isteyebileceğiniz her şey var. Bodrum bir açık hava müzesi gibidir. Geldiğiniz zaman, bir daha ayrılmak istemezsiniz. Geçen yıl Ukrayna'dan Bodrum'a tatil için 10 bin turist gelmiş. Bu yıl bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda umarım bu sayıyı artırarak devam edebiliriz. Ben de Ukrayna'nın Kiev kentini çok seviyorum. Yakın zamanda Kiev'e tatile gideceğim."



SŞ(AÖ/İD)