Türkiye'ye gelen Ukraynalı 2'si kadın 9 dağcı dün Adana'nın Karaisalı İlçesi'ne geçti. Kapıkaya Kanyonu'ndan Aladağlara tırmanmak için hazırlanan dağcılardan Feliks Karchemskyi, rahatsızlandı. Arkadaşlarının ihbarı üzenine olay yerine gelen jandarma sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Ukraynalı dağcının öldüğü anlaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından dağcının cenazesi Karaisalı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Diğer dağcılar Nataliia Kudlai, Oleksandır Bilousko, Roman Kozarenko, Andrii Borovenskyi, Volodynyr Shpota, Yuliia Yorasova, Maksym Batsenko ve Stanislav Karchemskyi ise ifadelerinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti.

İzinsiz tırmanış yapacağı belirlenen Ukraynalı dağcılar, Kapıkaya Kanyonu'ndan giriş yaptıkları Aladağlar'da 18 günlük tırmanış gerçekleştirerek, Erciyes Zirvesi'ne ulaşmayı hedefledikleri söyledi.

Ölen dağcının cenazesi ise bugün sabah Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada yapılan otopsinin ardından Feliks Karchemskyi'nin cenazesi, arkadaşları ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği görevlileri tarafından teslim alındı. Cenaze, toprağa verilmek üzere Ukrayna'ya götürüldü. Diğer dağcılar da arkadaşlarının ölümünün ardından tırmanıştan vazgeçip ülkelerine döndü.