Türkiye'de gazeteciler arasında bilgisayarı ilk kullananlardan biri olarak bilinen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun, 1984 yılında Türkiye'ye getirilen bilgisayarlardan olan ve ölümüne kadar kullandığı 'Commodore' marka bilgisayar, bundan sonra İzmir Basın Müzesi'nde sergilenecek.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Uğur Mumcu'nun eşi CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'yu, Uğur Mumcu Araştırma Vakfı'nın Ankara'daki merkezinde ziyaret etti.

'GÜNÜN ÇOĞUNU BİLGİSAYAR BAŞINDA GEÇİRİRDİ'

Uğur Mumcu'nun bilgisayarını İzmir Basın Müzesi'nde sergilenmek üzere Atilla Sertel'e teslim eden eşi Güldal Mumcu duygularını şöyle paylaştı:

"Uğur Mumcu, yeniliklere çok açık ve teknolojiye de son derece meraklıydı. Türkiye bilgisayarla henüz yeni tanışıyorken, gazetecilikte hiç kimse bilgisayarı kullanmıyor iken bu bilgisayarı edinmişti. 1984 yılından ölümüne kadar bu bilgisayarı kullandı. Kitaplarını, araştırmalarını haber ve röportajlarını hep bu bilgisayarda yazardı. O dönem mesleki anlamda hayatını çok kolaylaştırmıştı. Günün çoğu saatini bu bilgisayarın başında geçirirdi. Bizim için manevi değeri çok yüksek bu bilgisayarın İzmir Basın Müzesi'nde sergilenmesi çok anlamlı ve önemli olacak."

Konuşurken duygulandığı gözlenen CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, daha sonra bilgisayarı TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel'e teslim etti.

'MÜZENİN EN GÜZEL KÖŞESİNDE YER ALACAK'

Mumcu'nun bilgisayarını İzmir Basın Müzesi'nde sergilemekten büyük onur duyacaklarını belirten Sertel, "Uğur Mumcu yaşamı boyunca birçok alanda ilklere imza atmış bir isimdi. Mesleki anlamda bilgisayarı kullananlardan ilki de odur. Bu bağış İzmir ve İzmir Basın Müzesi için çok anlamlıdır. Müze'nin en güzel köşesinde yerine alacak" dedi.



DHA(AÖ/COŞ)