ADD, Alevi Kültür Dernekleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim- İş Sendikası, Türk Tabipler Birliği gibi sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile aralarında CHP İl Başkanı Özer Ülken, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, İşçi Partisi İl Başkanı Bilal Şimşir'in de bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda toplanarak çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te emperyalizm tarafından şehit edildiğini söyledi.

ONA HERKES SAYGI DUYUYOR

İbrahim Daş, Türkiye'de her anlayıştan insanın Uğur Mumcu'nun dürüstlüğüne güvendiğini ve saygı duyduğunu aktardı. Daş, "Onun içindir ki ölümünden sonra arkasından milyonlar yürümüş ve sahip çıkmıştır. Başta Mustafa Fehmi Kubilay'dan Muammer Aksoy'a, Bahriye Üçok'tan Ahmet Taner Kışlalı'ya, Eşref Bitlis'e, Gaffar Okkan'a, Necip Hablemitoğlu'na, Mustafa Yücel Özbilgin'e tüm cumhuriyet şehitlerimizi saygı ile anıyoruz" diye konuştu.

'MUMCU HER ZAMAN HAKLI ÇIKTI'

İbrahim Daş, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın (um:ag) her yıl 24-31 Ocak tarihlerini 'Adalet ve Demokrasi Haftası' ilan ettiğini dile getirdi. İbrahim Daş, "Her yıl um:ag tarafından bir tema belirlenir ve o başlık altında etkinlikler yapılır. Bu yılın teması, 'Yargısız Adalet Adaletsiz Hukuk' olarak belirlenmiştir. Gerçekten de ülkemizde bunca bilgi kirliliği ve medyanın yanlı tutumu halkımızı gerçeklerden yoksun bırakmaktadır. Uğur Mumcu, her zaman Türkiye'yi bekleyen tehlikelere karşı işaret etmiş ve haklı çıkmıştır" diye konuştu. Grup, Daş'ın konuşmasının ardından yağmurun da etkisini göstermesiyle birlikte dağıldı.

KANADOĞLU VE BATUM PANELDE KONUŞACAK

ADD'nin Uğur Mumcu'yu anmak amacıyla düzenlediği 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri kapsamında, yarın Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda anma gecesi, 28 Ocak Cumartesi günü ise Antalya Kültür Merkezi'nde Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun oturum başkanlığı yaptığı, anayasa hukukçusu Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, gazeteci- yazar Ali Sirmen, CHP Eskişehir Milletvekili anayasa profesörü Prof. Dr. Süheyl Batum, ODTÜ İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç'un konuşmacı olarak katıldığı 'Bağımsızlık ve Anayasa Paneli' gerçekleştirilecek.