Konak Belediye Meclisi'nin kararıyla Yapıcıoğlu Mahallesi’ndeki Aziziye Mahalle Muhtarlığı yanında yapılan parka Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı adı verildi. Parkın açılışına, Uğur Dündar, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk, yüzlerce kişi ve çocuklar katıldı. Mahalle muhtarı İbrahim Pamuk, "Uğur Dündar her zaman bize örnek oldu. Mahallemizdeki bu park onurumuz olacak. Mahallemize Uğur geldi" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, "Bu güzelliğe sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Bu parkı çocuklarımız için düzenledik. Sevgiyi, arkadaşlığı bu parkta büyütün. Özellikle burada halkın içinde olmak istedik. Onun için burada açtık. Bu parkı sizlere emanet ediyorum. Uğur Dündar’a vefa duygumuzu da ortaya koyuyoruz. Burası sadece bir park değil, umuda açılan bir penceredir" diye konuştu.

"HEDEF OLUDUK"

Törene katılanlarla sohbet eden, kendisine büyük ilgi gösteren minikleri de seven Uğur Dündar da konuşmasında her iktidarın hışmına uğradıklarını ve cezalandırılmak istendiklerini anlattı. Vatandaşın hakkını korumak istediği için bunlara maruz kaldığını söyleyen Uğur Dündar, "Hedef olduk, hala da hedef oluyorum. İşimizi yaptırmıyorlar. Amacım, sadece ve sadece doğruları söylemek. Bunu yapmazsak mezarımıza tükürürler. Doğruların söylenmesini isteyen bir iktidar görmedim. Bir insana, hayatını kaybettikten sonra adı parka verilir. Ben hayattayken, dimdik ayaktayken bu mütevazı parka adım verildi. Onun için çok mutluyum" dedi.

'İyi Uykular Sayın Seyirciler' adlı yeni kitabından da söz eden Uğur Dündar, "Onurlu yaşam sürmek bu ülkede çok kolay değil. Yaşarken adımın verildiği bu parkla beni çok onurlandırdınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uğur Dündar, Belediye Başkanı Başkan Hakan Tartan ve Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk, alkışlar arasında kurdele kesip parkın açılışını yaptı.