AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan tarafından geçen 21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan mermer işçisi Uğur Acar, nakilden sonra 100'üncü günü geride bıraktı. Uğur Acar, yeni yüzüyle 100'üncü günü arkadaşlarıyla pasta keserek kutlamanın heyecanını yaşadı. Yakın arkadaşları Mehmet Kaya, Yaşar Ölmez ve Fatma Taşkıran ile bir pastanede bir araya gelen Uğur Acar, kendisiyle bu mutluluğu paylaşan arkadaşlarına teşekkür etti.

Arkadaşı Mehmet Kaya, şöyle dedi:

"Uğur'u ilk günden beri izliyorum. Yüzündeki mucizevi değişime şahit oldum. Uğur'un yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Şu an ki mutluluğunu bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyorum. O mutluluğu haketti. Ona herşey yakışır. Yaşayamadığı 19 yılın acısını çıkaracaktır. Çok yakışıklı oldu. Doktorlarını ve emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yakın zamanda bağışçı Ahmet Kaya'nın Uşak'taki köyüne gideceğini belirten Uğur Acar ise, şöyle dedi:

"Kaya ailesine her zaman teşekkür edeceğim. Doktorlarıma yaşadığım bu güzel değişim için teşekkür ediyorum. Aynaya her batığımıda yüzümün biraz daha oturduğunu görüyorum. Aynaya her bakışımda kendimi biraz daha beğeniyorum. Bugün de arkadaşlarımla birlikte 100'üncü günümü kutluyorum. Bundan büyük mutluluk var mı? Herkese teşekkür ediyorum."

İnternet aracılığıyla e-mail atarak arkadaş olmak isteyenlerin sayısının 1500’ü geçtiğini belirten Uğur Acar, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından kendisiyle arkadaşlık kuranlarla yazıştığını söyledi.

BÜTÜN MİNİKLERİ KULLANIYOR

Yüz nakilli Uğur Acar'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ömer Özkan, şunları söyledi:

"Psikolojik ve fiziksel anlamda çok güçlü bir genç. Onun azimli ve bu denli güçlü olması bizim de işlerimizi kolaylaştırıyor. Böyle bir hastaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Birinci aydan itibaren ilaçları azalttık. Doğal yaşamına devam edebiliyor. Tedbir amaçlı bir süre daha kontrolde tutmak istiyoruz. Gülme, gibi mimik hareketlerini yapabiliyor. Hemen hemen bütün mimik hareketlerini kullanabiliyor. Bu tabii Uğur'un iyileşme süreci ve aldığı fizik tedavi ile ilgili. Bu aynı zamanda ameliyatın başarısını da ortaya koyuyor. Sinirlerin iyileştiğini gösteriyor."

Uğur Acar'ın değişimini değerlendiren AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan ise, "Artık onu farklı bir hayat bekliyor" diyerek yüz bağışında bulunan aileye de teşekkür etti. Özkan, operasyonun en önemli sonuçlarından birinin de organ ve uzuv bağışındaki artış olduğunu söyledi.

İNTİHAR EDEN KAYA HAYAT VERDİ

Uşak’ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 6 çocuk babası, tekstil işçisi, 39 yaşındaki Ahmet Kaya’nın yüzü Türkiye’de ilk defa yapılan ameliyatla Uğur Acar’a kolları ve sağ bacağı ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır’a geçen 21 Ocak'ta 9 ve 11 saat süren ameliyatlarla nakledildi. Kılcal damarlar nedeniyle uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınmıştı.