Akdeniz Üniversitesi Hastanesi koridorunda dolaşıp sağlığıyla ilgilenen doktor ve sağlık personeline tatlı dağıtan Uğur Acar, "Birlikte tatlı günlerimiz geçti, ilk maaşımla onlara tatlı almayı uygun gördüm. İşe girdiğim ilk günden beri bunu düşünüyordum" diye konuştu.

Uğur Acar, tatlıdaki en büyük payı, yüz nakli operasyonunu yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ile eşi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan'a ayırdığını söyledi.

REKTÖRLÜK BİNASINDA ÇALIŞIYOR

Rektörlük binasından, hastaneye dosya getirip- götürdüğünü belirten Uğur Acar, "Tedavim devam ediyor. Bu süreç bitene kadar rektörlük binası ile hastane arasında dosya getirip götürüyorum. İşim yorucu değil. Tedavim bitince daha tempolu çalışacağım" dedi.

Yüz naklinin yapılmasından bu yana 146 gün geçtiğini, bu sürede iyileşip, işe başladığını ve ilk maaşını aldığını anlatan Uğur Acar, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye tatlı aldım. Sevdiğim insanlarla paylaşacağım. Mimiklerim oturuyor. Artık kaşlarımı kaldırabiliyorum. Göz kırpıyorum. Gülme hareketim başladı. Gelişmeleri ben de hissediyorum" diye konuştu.

'T' HARFİNİ SÖYLEYEMİYORDUM'

Yüz naklinden sonra 'T' harfini tam olarak söyleyemediğini, bunun ağzından 'P' sesi gibi çıktığını ifade eden Uğur Acar, bazı kelimeleri de tam olarak söyleyemediğini belirtti.  Uğur Acar, şöyle devam etti:

"Fizik tedavi sonunda konuşmam düzeldi. Şimdi tüm kelimeleri net olarak söyleyebiliyorum. Fizik tedavi devam ediyor. Hızlı konuşmaya başladığımda her şey daha iyi olacak. Haftada iki gün fizik tedavi görüyorum. Doktorum haftada iki gün geliyor. Gösterdiği hareketleri yapıyorum."



EA(SU/İD)