Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, hastaneden taburcu olmasının ardından normal yaşamına döndü. Kontrol için sık sık hastaneye gelecek olan Uğur Acar, "Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından geçen 21 Ocak'ta yüz nakli yapılan Uğur Acar, geçen cumartesi günü hastaneden taburcu oldu. Normal yaşamına döndükten sonra yeni yüzü ile yakın ve arkadaşlarını ziyaret eden Uğur Acar, bu durumun kendisini mutlu ettiğini anlattı. Kendisini çok iyi hissettiğini ve yüz nakli olmadan önceki yaşamında olduğu gibi gezip dolaştığını aktaran Uğur Acar, "Yeni hayatımda değişiklik olmadı. Sadece yüzüm değişti. Eski hayatımda yaptığım gibi geziyorum. Tanıdıklarımı ziyaret ediyorum. İlerleyen zamanlarda da organ bağışında bulunan Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etmeyi düşünüyorum" dedi.

TEDAVİ 1 YIL SÜRECEK

Taburcu olması ardından ilk defa bugün hastaneye kontrole gelen Uğur Acar, "İlk başlarda haftada 2 gün, ilerleyen zamanlarda ayda 2 sefer, daha sonra ayda 1 sefer olmak üzere 1 yıl boyunca kontrole geleceğim. Bu süre sonunda bundan daha iyi, daha düzgün şekilde olacağımı düşünüyorum. Doktorlarımın verdiği tepki de bu yönde" diye konuştu.

Uğur Acar, organ bağışı çağrısında da bulunarak, hem Türkiye'de hem de dünyada bağışçı sayısının artması gerektiğini anlattı.



ÖÖ(SU/İD)