Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, bugün saat 14.30 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok önündeki bahçede yürüyüş yaptı. Ağabeyi Ali Acar ve hastane güvenlik görevlisi ile birlikte yaklaşık 15 dakika yürüyüş yapan Uğur Acar, "Kilo sorunu yaşamamak ve ayaklarımı hareket ettirmek için hocalarımdan müsaade aldım. 34 gün sonra ilk kez kendi isteğimle bahçeye çıktım. Hava çok güzel, ancak hep pencereden gelen güneşle yetinmek durumundaydım. Doktorlarım sağolsun, arzu ettiğim sürece yürüyüş yapmama müsaade etti" dedi. Doktorlarının bundan sonra bu tür yürüyüşleri yapması için hiçbir sakınca olmadığını söylediğini belirten Acar, "Doktorlarım 'Herhangi bir sağlık sorunun yok. Herşey yolunda. Arzu ettiğin zaman kısa süreli yürüyüşler yapabilirsin' dedi" diye konuştu.

Sarı- kırmızı renkli şapkası ve atkısı ile yürüyüşünü tamamlayan Uğur Acar, "Uzun süre yattıktan sonra bu tür yürüyüşler iyi olacak. Çünkü şu an yorgunluk hissettim. Sanırım önümüzdeki günlerde yürüyüş sürem daha uzun olacak. Normal yaşama döneceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Uğur Acar'ın hiçbir sağlık sorunu olmadığını belirten Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, şöyle devam etti:

"Herşey yolunda. Kendi isteği doğrultusunda, ne zaman isterse bahçeye çıkıp yürüyüşler yapabilir. Ancak kendisini koruması gerekir. Maskeli olmak kaydıyla yürüyüşlerine müsaade edeceğiz. Nezle ve grip hastalarından uzak durmasına önem veriyoruz." 



EA(SU/İD)