Türkiye'de ilk yüz nakli olan Uğur Acar'ın basın toplantısını izleyen belediye işçisi 34 yaşındaki Turan Çolak ve tekstil işçisi 29 yaşındaki Aysel Özdemir, yüz nakli olabilmek için Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvurdu. Nakil için sıraya giren Çolak ve Özdemir, gerekli işlemleri yaptırıp, nakil dosyalarını hazırlattı. Turan Çolak ve Aysel Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Uğur Acar’a yapılan yüz naklinden sonra umutlandıklarını ve hemen Antalya’ya geldiklerini söyledi.

Acar'ın ve doktorların konuşmalarından etkilendiklerini aktaran Manisalı Turan Çolak, 3.5 yaşındayken yüzünün bidondaki benzinin alev alması sonucu yandığını belirtti. Çolak, "Geçirdiğim üç ameliyat sonunda ancak şu anki görünümüme kavuştum. Ellerimi açarak her gün Allaha dua ediyorum. Ben de yüz nakli olmak istiyorum” dedi.

Denizli’de oturan evli Aysel Özdemir ise 10 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yüzünü kaybettiğini söyledi.

125 KİŞİ BAŞVURDU, 35 KİŞİ UYGUN BULUNDU

Ameliyatın gerçekleştiği günden bu yana yaklaşık 125 kişinin başvuruda bulunduğunu, ancak yapılan muayene ve gözlemler sonucunda 35 hasta başvurusunun yüz nakli için uygun olduğu ve enstitü kayıtlarına kabul edildiği belirtildi.