Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Fatih Erdoğan, Türk Hava Kurumu'nun açtığı 'delta kanat' kursuna katıldı. Bir süre teorik eğitim aldıktan sonra uygulama eğitimine geçen Erdoğan, 10 Mayıs'ta delta kanadıyla üçüncü uçuşunda rüzgarın ters esmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Ağır yaralanan Erdoğan, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kalça ve kaburgasında çatlak ve beyninde de ödem belirlenen polisin, 20 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine AÜ Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Uzman Nilgün Keçecioğlu tarafından ikna edilen aile, Fatih Erdoğan'ın böbrek, karaciğer, kalp ve pankreasını bağışlama kararı aldı. Yapılan incelemede Fatih Erdoğan'ın karaciğer ve böbreklerinin nakile uygun olduğu tespit edildi.

KARACİĞER NAKLEDİLDİ

Fatih Erdoğan'ın karaciğeri bir süredir AÜ Hastanesi'nde tedavi gören 64 yaşındaki siroz hastası Hüseyin Yılmaz'a nakledildi. Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından Hüseyin Yılmaz yoğun bakımda tedaviye alındı.

BÖBREKLER İÇİN 11 KİŞİ GELDİ

Polis memuru Fatih Erdoğan'ın böbreklerinin kime nakledileceğini belirlemek için sırada bekleyen 11 hasta AÜ Hastanesi'ne çağrılarak kontrolden geçirildi. Yapılan testler sonucunda böbreklerden birinin 1999 yılından beri diyalize giren ve Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Kocaaliler Beldesi'nde ikamet eden 41 yaşındaki Salih Kul'a, diğerinin ise 2008 yılından beri diyalize giren ve Elazığ'da oturan 24 yaşındaki Hatice Kılıç'a nakledilmesine karar verildi. Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek ameliyat ile her iki hastaya da nakiller yapılacak.