Çokran İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Meltem Kuşçu, önceki gün okul bahçesinde oynarken buzlu zeminde ayağı kayarak, yaklaşık 13 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Öğretmeni ve akrabaları tarafından düştüğü yerden kurtarılan, vücudunun değişik yerlerinde ezik ve kırıklar oluşan Kuşçu, Bunsun Mezrası'ndaki evine götürüldü. Çokran Köyü muhtar azası Veysel Canik, 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. Köy yolu kar yüzünden kapalı olduğu için, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kahramanmaraş Dağcılık, Arama ve Kurtarma Derneği'ne (KADAK) haber verildi. Bunun üzerine AFAD ve KADAK ekibi yola çıkarak Bunsuz Mezrası'na ulaştı. Kurtarma ekipleri Meltem Kuşçu'yu sedyeye alarak yaklaşık 3 saat yürüdükten sonra, yolu açıldıktan sonra Çokran Köyü yakınına kadar gelebilen ambulansa ulaştırdı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne getirilen Kuşçu, tedavi altına alındı.

10 SAAT BEKLENMİŞ

KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, yaptığı açıklamada, uçuruma yuvarlanan öğrencinin kurtarılması için kendilerinden yardım istendiğini belirtti. Öğrencinin vücudunda kırıkların bulunabileceğini anlatan Kılıçsallayan "Yardım istenen 112 Acil Servis ekipleri, İl Özel İdaresi'nden alınan iş makinesiyle birlikte köyün yakınlarına kadar geldi. İş makinesinin çabalarına rağmen yol açılamamış. Daha sonra 112 ekipleri, köylülerle irtibata geçerek çocuğu kendi imkanlarıyla bulundukları bölgeye getirmeleri için 10 saat beklemiş. Buradan da sonuç çıkmayınca bize haber verdiler" dedi.

Yoğun kar yağışı altında 3 saatlik yürüyüşün ardından hastaya ulaştıklarını belirten Kılıçsallayan, sedyeyle küçük kızı ambulansa ulaştırmayı başardıklarını söyledi. Kılıçsallayan, Meltem Kuşçu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.


LY(BY/AAA)(FOTOĞRAF)