Kırklareli Kofçaz Yolu üzerinde bulunan ve 4 yıldır faaliyet gösteren Şekerteks Tekstil fabrikasının 374 çalışanı 2 aydır ücretlerini alamadı. Önceki gün sabah işe gelen işçiler, 'sayım var' denilerek içeri alınmadı. Fabrikayı terk etmeyen işçiler işyeri sahibi Mustafa Şeker ile görüşmek istedi. Üretimi durdurulan fabrikaya 48 bin lira icra geldiğini öğrenen işçiler, gece üretimi tamamlanan ürünlerin kaçırıldığını öne sürdü. Fabrika bahçesinde yere serdikleri kolilerin ve kutularının üzerine oturan işçiler, ücretlerini alabilmek için nöbet tutmaya başladı. Fabrika önünde toplanan işçiler şunları anlattı:

"Dün sabah fabrikaya geldiğimizde üretimin durdurulduğunu öğrendik. Gece yarısı üretimi tamamlanan ürünleri kaçırmışlar. Bizler 2 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. 'Sayım var' diyerek bizi içeri almadılar. İşyeri sahibi ile de görüşemedik. İçerde sadece makineler kalmış. Fabrikamız üretimi durdurmuştur. Fabrikaya '48 bin TL icra geldi' dediler. Sırayla 50’şer kişilik guruplar halinde nöbet bekliyoruz."

ÇEVİK KUVVET FABRİKAYA GELDİ

İçeri girmek isteyen fabrika işçileriyle 4 güvenlik görevlisi arasında tartışma çıkması üzerine fabrikaya Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Polis iki tarafı sakinleştirerek olayların büyümesini engelledi. Ancak işçiler fabrikayı terk etmedi. CHP Kırklareli İl Başkanlığı nöbet tutan işçilere su ve yiyecek gönderdi.

Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, fabrika işçilerinin sıkıntılarını dinlediğini belirterek şöyle konuştu:

"İşçilerle görüşme yaptık ama işverenle görüşemedik. İşçilerimizin talepleri var. Eğer bu iş devam etmeyecekse patronu olan Mustafa Şeker’in burada gelip açıklama yapması gerekir. Fabrika kapanacaksa işçiler de bir yazı istiyorlar. Kanuni olarak bu hakları. Bu yazı ile işçi bulma kurumu bir süre işsizlik maaşı ödüyor. Sonraki talepleri de birikmiş olan son 2 aylık alacaklarını almak. Başkan olarak işveren Mustafa Şeker ile görüşmeye çalışıyorum. İçeriyi gezdim gördüm. İş makineleri dışında hiçbir şey yok. Bir banka vasıtasıyla alınan makinler bir şekilde bankanın malıdır."

Fabrika önünde eylem yapan işçilere CHP Kırklareli İl Başkanlığı, Eğitim-Sen, Kırklareli Tabipler Odası da temsilcilerini göndererek destek verdi. İşçilerinin fabrika bahçesinde bekleyişleri sürüyor.



AÜÜ(LK/COŞ)