Ahmet Alp'in hastalığı 2009 yılında başvurduğu Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi, ardından da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda ortaya çıktı. İlk tetkiklerde böbreklerinin çalışamaz durumda olduğu ve nakil gerektiği tespit edilen Ahmet Alp, bunun üzerine iki yıl önce AÜ Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde ise kalp yetmezliği teşhisi de konulan Ahmet Alp, doktorlardan 'kalbiniz böbrek nakli için uygun değil' yanıtını aldı.

Bunun üzerine organları bağışlanan 39 yaşındaki E.A.'nın böbreği ve kalbi, geçen 2 Mart tarihinde AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde Ahmet Alp'e başarılı şekilde nakledildi. Aynı zamanda hastanın kol ve boynundan gelerek kalbe giden, ancak tıkalı olan ana toplar damarı da donörün böbrek damarıyla by-pass edildi. AÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından gerçekleştirilen kombine nakil dünya tıp literatüründe ilkler arasına girdi.

16 gün yoğun bakımda kalan ve ameliyattan yaklaşık 40 gün sonra taburcu edilen Ahmet Alp, "Şansım yaver gitti ve hiçbir sorun çıkmadan nakil oldum" dedi. Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ve yeni bir hayata kavuştuğunu aktaran Ahmet Alp, şunları söyledi:

"Ameliyattan önce haftada üç gün diyalize giriyordum, bu nedenle haftanın 3 gününü yaşamış saymıyordum. Hatta hayatımdan düşüyordum. Geriye kalan 4 günde bazen sorun çıkıyordu. 10- 15 gün tedavi için hastaneye yatıyordum. 3 yıl boyunca sürekli kabus gibi geçti. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Hiçbir problem yok. Yeni bir hayat verildi, onu değerlendireceğim. Dünyada ilk olduğumu ameliyattan 10 gün sonra öğredim. Artık eski gücüme kavuşup işime geri dönmek istiyorum."

ÇOK ŞÜKÜR BU DEFA OLDU

5 çocuğundan biri olan Ahmet'e böbreğini vermek isteyen ancak tansiyon sorunu nedeniyle verici olamayan anne 46 yaşındaki Sultan Alp ise, Türkçe bilmediği için duygularını Kürtçe ifade etti. Anne Alp, "Böbreğimi oğluma veremediğim için çok üzülmüştüm. Sonra Diyarbakır'a gönderdiler. 1,5 yıl sonra buraya geldik. Çok şükür bu defa oldu ve problem çıkmadı. Allah'ıma bin kere şükür şimdi çok iyi" dedi. Ahmet'in yeniden dünyaya geldiğini belirten anne Sultan Alp, ameliyatı yapan doktorlara da teşekkür etti.