Dodurga ilçesi Dutludere mevkii Kızılırmak köprüsü altında balık tutan Erdoğan Karaman (30) ve arkadaşı Bekir Küçük (32), dün akşam saatlerinde patlamamış 30 kilo ağırlığında bir uçak mühimmatı buldu. Jandarmaya haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamamış mühimmatı imha edecek ekipler gelene kadar bölgede asker sabaha kadar nöbet tuttu.

TOKAT'TAN EKİP GELDİ

Bugün Tokat İl Jandarma komutanlığına bağlı üç kişilik bomba imha uzmanı bölgeye gelip inceleme yaptı. Bir eğitim uçağından düşmüş olabileceği belirtilen mühimmat güvenli bir yere götürülerek imha edildi. İlçe Kaymakamı Bülent Güven, "Köprü altında otuz santimetre uzunluğunda yaklaşık 30 kilogram ağırlığında bir mühimmat bulunmuştu. Bölgeye gelen üç kişilik uzman ekip eğitim uçağından düşmüş olabileceği düşünülen bombayı güvenli bir bölgeye götürüp imha ettiler" dedi. 

Mühimmatı bulan Bekir Küçük ise "Köprü altına arkadaşımla geldiğimizde bana 'burada bir bomba var' dedi. Ben önce inanmadım. Gerçekten bomba olduğunu gördüğümüzde çok korktuk. Hemen jandarmaya haber verdik" diye konuştu.



MU(MS/COŞ)