Suriye Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş uçakları, muhaliflerin kontrolü altındaki Halep'in Azez İlçesi'ne dün saat 14.00 sıralarında bombalı saldırı düzenledi. Kilis'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Azez'de taş taş üstünde kalmazken yaralananlar, özel araçlarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Devlet Hastanesi'nde büyük panik yaşanırken, tüm doktorlar da gece boyunca görev yaptı. Tıklım tıklım dolan acil serviste can pazarı yaşandı. Yaralı olarak getirilen 8 Suriyelinin ölü olduğu anlaşıldı, gece boyunca yoğun bakımda tutulan 5 Suriyeli daha yaşamını yitirdi. Böylece ölü sayısı 13'e yükseldi.

Bombalı saldırıda şarapnel parçalarıyla yaralanan, yıkılan binaların enkazı altında kalarak kolu veya bacağı kopan Suriyeliler, otomobillerle kamyonetlerle getirildiği Kilis Devlet Hastanesi'nde gece boyunca yoğun bakımda tutuldu, durumu kritik olanlar ise Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Azez'den getirilen ve tedaviye alınan Suriyeli sayısının ise 103'e ulaştığı bildirildi. Bu kişilerden 34'ünün çocuk olduğu kaydedildi.

AYAĞI KESİLEN 3 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU TARSUS'TA TEDAVİ EDİLİYOR

Hatay'ın Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 3 yaşındaki Haniyen Zivani ile 57 yaşındaki Abdullah İsa ise Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Medical Park Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Medical Park Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kutta Çelik, Haniyen Zivani'nin sol ayağından ateşli silah yaralanması sonucu 7 gün önce Reyhanlı'da tedavi alındığını söyledi. Dr. Çelik, "Burada iki defa ameliyat olmuş. 3 gün önce de sol ayağını kesmişler. Ameliyat alanında çok ciddi enfeksiyonlar var. Kontrol edilemediği için bize sevk edilmiş. Yarın ufak bir operasyon yapıp oradaki ölü dokuları temizleyeceğiz. Akabinde antibiyotik tedavisine başlıyoruz" dedi.

Başhekim Dr. İbrahim Halil Karakan ise Abdullah İsa'nın 20 gün önce ateşli silah yaralanması sonucu Reyhanlı'da karın bölgesinden ameliyat edildiğini, daha üst bir merkezde tedavi takip edilmesi amacıyla hastaneye gönderildiğini kaydetti.

REYHANLI'DA TEŞEKKÜR EYLEMİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve pasaportla Türkiye'ye giriş yaparak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde ya akrabalarının yanında ya da kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, dün akşam Yenişehir Yolu'nda bir araya geldi. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 500 Suriyeli, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Suriyeli Halil Eroğlu, ülkelerindeki iç çatışmanın biran önce sona ermesini beklediklerini belirten grup adına açıklama yaptı. Eroğlu, "Ülkedeki iç karışıklıktan kaçan Suriyelilere kucak açan Türkiye'ye Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri kardeş olarak gördüğünüz için sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Eroğlu, Suriye'de telefon ve internet bağlantısının bulunmadığını, çok sayıda yaralının geldiği Reyhanlı Devlet Hastanesi'nin acil servisinin donanımının arttırılmasını arzu ettiklerini söyledi. Yolu kapatan Suriyeliler, polisin uyarısı ile dağıldı.

727 KİŞİ DAHA GELDİ

Öte yandan Suriye'deki iç savaştan kaçan ve aralarında 2 albay, 2 binbaşı, 2 yüzbaşının da bulunduğu 727 kişi, Reyhanlı'dan Türkiye'ye geçti. Bu arada daha önce Reyhanlı'ya getirilen ve Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 3 Suriyeli'nin öldüğü bildirildi.