Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizesinde Umre ziyareti için Gaziantep, Niğde, Hatay ve Kahramanmaraş'tan kayıt yaptıran 300 kişi, saat 08.25'te kalkması planlanan uçağa binmek için sabaha karşı Adana Havaalanı'na geldi. Bagajlarını teslim eden ve biniş işlemlerini yaptıran vatandaşlar havaalanında beklerken, kendilerini Suudi Arabistan'a götürecek uçağın arıza yaptığı açıklandı. Yolcular, bir süre sonra bekleme salonundan çıkartılıp, kafeteryaya alındı. Kafeteryada oturma yeri yetersiz olduğu için umre yolcuları kilim, battaniye ve üzerlerindeki şalları yere serip oturarak beklemeye başladı. Vatandaşlar, saatler süren bekleyişte kendileriyle ilgilenilmediğini öne sürüp, "Umre yolculuğu çile yolculuğuna dönüştü" diyrek tepkilerini dile getirdi.

İLGİSİZLİKTEN YAKINDILAR

Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülük yetkililerinin de kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlar şöyle konuştu:

"Uçak Medine'den gelirken yıldırım düşmüş arıza yapmış. Tamir edilmesi bekleniyormuş. Öyle bir yere topladılar ki ne oturacak yer var, ne dinlenme imkanımız. Altımıza yağmur giriyor, kapı ve pencerelerin arasından rüzgar esiyor. Çocuklar, yaşlılar var, hepsi perişan oldu. Diyanetin görevlendirdiği kafile başkanları da yeteri kadar bizimle ilgilenip, sorunları çözmediler."

GAZETECİLERİ GÖRÜNCE SANDALYELERİ ÇIKARDILAR

Gün boyunca yerde uturup, nerede olduğu açıklanmayan uçağın tamir edilmesini beklemekten yorgun düşen bazı yolcular uyuklarken, bazıları da yanlarında getirdikleri gofret ve ayranla karınlarını doyurmaya çalıştı. Gazetecilerin yolcuların çilesini görüntülediğini fark eden görevliler, gün boyunca bulunamayan sandalyeleri ortaya çıkardı. Depolardan çıkartılan sandalyeler yolculara dağıtıldı. Yolcular, sandalyelerin tozunu peçete ve mendillerle sildikten sonra oturabildi.



FK(OA/COŞ)