Demre'nin dünyaca ünlü Kekova ve Üçağız bölgesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün belirlediği parkurlarda kano turu yapan 'Kaş Deniz Kanosu Birliği' üyesi 'Begonvil', 'Dragoman', 'Latebreaks', 'Mavi Kaş', 'Talman' ve 'Xanthos' turizm acenteleri, bölgede kano turu yapmama kararı aldı. Turizm sezonun başlamasıyla birlikte kanolarını Nisan ayının sonunda denize indiren birlik üyeleri, Demre Kaymakamlığı'nın Kekova-Üçağız bölgesindeki kano parkurlarının işletmesini ihaleye çıkarma kararı alması üzerine, turlarına son verdiklerini açıkladı.

Demre Kaymakamlığı'nın Üçağız- Kekova koyları su üstü parkur alanlarını kiraya verilmesi için 31 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını kaydeden Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, bölgenin ihaleyle kiraya verilmesi halinde kano seferi yapanların rekabet edemeyeceğini ve bu işi yürütemeyeceğini söyledi. Kanoculuğun rantı olmayan bir spor olduğunu savunan Eriş, "Zor durumda kalan bizler, ekmeğimizi masanın üzerine bırakıp döneceğiz. Buradaki pek çok işletme bizler sayesinde iş yapıyordu. Bölgenin rantı yükselince elimizden alınıyor" dedi.

Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan ise ihale kararının Demre Kaymakamlığı'nın kararı olduğunu söyledi. Parkurların kiraya verilmesi talebinin Özel Çevre Koruma Kurulu'ndan geldiğini belirten Çan, "Özel Çevre Koruma Kurulu ve Demre Kaymakamlığı arasında protokol yapıldı. Bu protokolle bölgedeki tüm parkurların işletmesi ve dalış noktaları kiraya verilecek. Elde edilen gelirin bir kısmı ise Özel Çevre Koruma Kurulu'na aktarılacak" diye konuştu.

Kanocular ise, "Acenteler tekne, yürüyüş, bisiklet, tırmanma ve kanyon turları yapıyor. Demre'nin yanısıra, turlarla Elmalı İlçesi ve çevre köylere katkıda bulunuyoruz. Fuarlara giderek tanıtımlar yapıyoruz. Burada bir marka oluşturduk. Yapılan haksızlık" diye tepki gösterdi.

Üçağız- Kekova koyları su üstü parkurlarının kiraya verilmesine ilişkin ihale 31 Mayıs'ta saat 14.00'te Demre Hükümet Konağı'nda yapılacak.