Saygılı Rulman Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Bilal Saygılı'nın avukatı Zeynep İnan Çam, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, müvekkili Muhammet Bilal Saygılı'nın geçen 31 Mart'ta saat 11.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yolculuk etmek için bir turizim şirketinden bir gün önce bilet satın aldığını belirtti. Ardından internetten check-in işlemini yaptıran müvekkili Saygılı ve oğlunun, uçuş saatinden bir saat önce havalimanında hazır bulunarak bagajlarını teslim ettiklerini, uçağa alınmayı beklemeye başladıklarını aktardı.

Uçağın yolcu alımına başladığına dair yapılan anonsun ardından sıraya girerek uçağa binmeyi beklerken, havayolu şirketi görevlilerinin "Uçak dolu alamıyoruz" dediklerini öne sürdü. Uçağa binemeyen müvekkillerinin mağdur edildiklerini savundu.

'MANTIĞA UYGUN SEBEP GÖSTERİLMEMİŞ'

Avukat Çam, uçağın dolduğunun belirtilmesine rağmen akla mantığa uygun bir sebep gösterilemediğini kaydederek dilekçesine şöyle devam etti:

"Havayolu şirketinin, hizmet bedelini ödeyerek check-in işlemi yaptıran yolcularına (müvekkil, oğlu ve benzer durumda bulunan yaklaşık 30 kişiye) hiçbir açıklama yapmadıkları gibi, İzmir'e nasıl ve ne şekilde dönüleceği konusunda da bilgilendirme yapılmamıştır. Saat 12.15 civarında davalı havayolu şirketi yetkilileri, yer olmadığı bahanesiyle uçağa alınmayan müvekkil dahil diğer yolcuların başka bir havayolu şirketinin uçağı ile İzmir'e yolculuk edeceklerini duyurmuştur. Müvekkil kendi tercihi olmayarak binmek zorunda kaldığı bu uçak ile 15.30 civarında İzmir'e inebilmiştir."

'ÖNEMLİ RANDEVULARINI İPTAL ETTİ'

Müvekkilinin saygın bir işadamı olduğunu ve işlerini, iniş saatlerine göre planlanan önemli randevularını bu mağduriyet sebebi ile iptal etmek zorunda kaldığını aktaran Avukat Zeynep İnan Çam, müvekkilinin bu eylemden kaynaklanan maddi bir zararı olmayıp, manevi olarak yıprandığını öne sürdü. Bu nedenle, şirketin bu eylemi tekrarlamaması için sembolik olarak 5 TL'lik manevi tazminat istediklerini belirtti.

İzmir 2'inci Tüketici Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine henüz başlanmadı.



BK(İÖ/COŞ)