Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla Zürih’ten İstanbul’a UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik ile birlikte gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.


EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ

İstanbul’un son 10 yıl içerisinde önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan İstanbul Büyükşehir belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “2005 Şampiyonlar ligi finali, 2009 yılında UEFA Kupası finali ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası İstanbul’da düzenlendi. Bu günde gerçekten Türkiye futbol tarihinin en büyük organizasyona ev sahipliği yapacağız. Zürih’teki toplantıda FİFA Başkanı Blatter’in dediği gibi Dünya şampiyonasının ardından en büyük ikinci bir organizasyona ev sahipliği yapacağız ve buna en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.


İSTANBUL’A DAVET ETTİ

U-20 Dünya Kupası için Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurduğu komitenin sürekli çalışma halinde olduğunu belirten Gümüşdağ, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da konaklamaları, lojistiği, antreman sahası ve statlarla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Bu şampiyonada 54 maçın 11’i İstanbul’da yapılacak. Özellikle üçüncülük dördüncülük ve dünya kupası final maçı İstanbul’da yapılacak. Biz bütün dünya futbol severlerini İstanbul’daki finale davet ediyoruz” diye ifade etti.


BAŞAKŞEHİR STADYUMU’NUN İHALESİ BİTİYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü nezdinde stat çalışmalarının devam ettiğinin altını da çizen Gümüşdağ, “17 bin kişilik Başakşehir Stadyumu son ihale aşamasında bir iki aya kadar taşören firma belli olur ve inşaat başlar. Dünya kupası için 9 ayımız kaldı ve bu sürede çok iyi bir şekilde hazırlanacağız” dedi.