Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bugün Bayramiç Ziraat Odası’nın yeni binasının açılışını yapmak üzere ilçeye geldi. Bayraktar, Gelibolu ve Ayvacık ilçelerindeki temaslarının ardından Bayramiç’e geldi. Bayraktar’ın Bayramiç Ziraat Odası’nın Baliğ Caddesi’ndeki yeni binasına gelişi sırasında tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı CHP’li İsmail Sakin Tuncer, komşu ilçelerin ziraat odaları başkanları ve aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar katıldı.

Bayraktar’ın gelişi ile meydanda bulunan beş koyun kurban edilmeye başlandı. Bu sırada kesilen hayvanların sıçrayan kanları töreni izleyen kişilere kadar sıçradı. Küçük çocukların korku dolu bakışları ve başlarını öne eğmeleri dikkat çekerken, Kaymakam Osman Yenidoğan’ın hayvanların bu şekilde kurban edilmemesi ikazı geç kaldı.

AÇILIŞI YAPTILAR

Hayvanların kurban edilmesinin ardından binanın açılışı yapıldı. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, bugüne kadar yapılan hizmetleri anlattı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, miras hukukuna değinerek, toprakların parçalanmaması gerektiğini, böylece daha iyi verim alınabileceğini ifade etti. Gübre fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Bayraktar, “Biz bu konuyu milletvekillerimize ve bakanımıza taşıyoruz. Siz de üreticiler olarak konuyu siyasetçilere taşıyın” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri üç katlı yeni binayı gezerek Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’a “hayırlı olsun” dedi. Törene katılanlara pilav ve yöresel yemek ikramında bulunuldu.



FD(İÖ/AAA)