M. Akif ERDEM/İSTANBUL Tuzla polisinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu çalıntı otomobilleri parçalayıp satan bir şebeke çökertildi. Zanlıların bu yolla çok sayıda otomobili parçalayııp sattıkları tespit edilirken yakalanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

 

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Tuzla Evliya Çelebi Mahallesindeki bir oto tamirhanesinde çalıntı otomobillerin parçalanarak satıldığı ihbarını alan polis savcılıktan arama kararı aldı. Polis ekipleri İnanç Sokaktaki oto tamirhanesine geldiklerinde arama kararını gösterip içeri girdi. İçeride bulunan Mustafa B.'ye araçlarla ilgili sorular soran polis aldığı cevapları inandırıcı bulmayınca araçların şase numaralarını kontrol etmeye başladı. Yapılan incelemede şase numaraların otomobillerle uyuşmadığı ortaya çıktı. Polis yaptığı aramayıda kamerayla kayda alırken tamirhanenin arka kısmının adeta hurdalık haline gelmiş olduğunu gördü.


Değişk marka ve modeldeki otomobillerin parçalarını bulan polis ayrıca sökülen otomobil parçalarının isimlerinin yazılı olduğu kağıt buldu. Polis Mustafa B.yi gözaltına alırken soruşturmayı derinleştirip Mustafa B.'nin yanı sıra Mehmet G. ve oğlu Mustafa G, ile Bilal K. ve Refik K. isimli iki kardeşi de gözaltına aldı. Yapılan araştırmada 3 otomobilin parçalanmış olduğu tespit edilirken, 4 tanede sağlam otomobil ele geçirildi. Asayiş Büro Amirliğindeki sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı bugün Adliyeye sevk edildi. Zanlılardan bazıları yüzünü saklarken basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktılar.


MAE(HE)(FOTOĞRAF)