Türkiye genelinde cezaevlerinde başlatılan açlık grevinin 38’inci gününde Van Tüyad-Der, cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek amacıyla nöbet çadırı kurdu. Tüyad-Der tarafından Van Belediyesi otoparkında kurulan nöbet çadırı önünde de basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Ömer Işık ve bazı BDP’liler katıldı. Nöbet çadırı önünde yapılan açıklamayı okuyan Tüyad-Der Van Şube Başkanı Aygün, Türkiye genelinde birçok cezaevinde başlatılan açlık grevine destek olma amacıyla nöbet çadırı oluşturduklarını söyleyerek, 58 cezaevinde başlayan açlık grevinin 38’inci gününü doldurduğunu söyledi.

Aygün, "Cezaevlerinde başlatılan bu açlık grevlerinin istemediğimiz yeni ölümlere neden olabileceğini, olacaklardan da hükümetin sorumlu olacağını belirtmek isteriz. Bu nedenle diyoruz ki hükümet bir an evvel tutsakların haklı, meşru ve demokratik istem ve taleplerini yerine getirmek için biran evvel harekete geçmelidir. Bu taleplerin çözümü halinde bu sorunların da ortadan kalkacağına inanıyoruz" dedi.

Aygün, açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğunu, bu nedenle siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtirken, talepler yerine getirilinceye kadar da kurdukları nöbet çadırında her gün dönüşümlü olarak açlık grevi yapılacağını söyledi.



MÇ(FE/SS)