Muğla Otogar’ında tuvalet işleten Musa Durna, iddiaya göre, geçen pazar günü saat 16.00 sıralarında, kucağında iki çocuğuyla gelen ve 1 lira ödeyen kadın müşteri 35 yaşındaki Ş.D.’den çocuklar için 1 lira daha atarak turnikeden geçmesini istedi. Ancak, Ş.D.’nin itiraz etmesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma uzayınca Ş.D., cep telefonuyla eşi H.D.’yi (36) arayıp, durumu bildirdi. Bunun üzerine H.D., kardeşleri T.D. (33), S.D. (38) ve Ü.D. (30) ile tuvalete geldi. H.D., hiçbir şey söylemeden elinde bulunan demir çubuk ile Durna’ya saldırdı. Kavgaya H.D.’nin kardeşleri de karıştı, Durna’yı yumruklayıp, tekmeledi. Durna, kanlar içinde yere yığılırken H.D. ve kardeşleri koşarak kaçtı. Durna, saldırganların kaçmasının ardından polisi arayıp, yardım istedi.

Ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırmla ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Musa Durna’nın başına 22 dikiş atılırken, 7 gün 'iş göremez' raporu verildi.

Olay anı, işyerindeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntüleri inceleyen polis, Duran’a saldıran H.D. ve kardeşlerini gözaltına aldı. H.D. polisteki ifadesinde Musa Duran’ı eşine hakaret ettiği için dövdüklerini iddia etti. H.D. ve kardeşleri, polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, gerekli evrak adliyeye gönderildi.

Musa Duran, görevini yaparken böyle bir saldırıya uğramasına anlam veremediğini belirterek, "Çocuklar için turnikeye 1 TL daha atmasını uygun dille istedim. Bunun dışında başka bir şey söylemedim. Aramızda tartışma çıktı. Kısa bir süre sonrada 4 kişi birden üzerime saldırdı. Şikayetçiyim" dedi.



CA(İÖ/CK)