Manisa’nın ve Manisalıların sorunlarını çözmek üzere siyasete atıldığını hiçbir zaman kendisini vekil yapanları unutmadığını belirten CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, kendisinin de çiftçi bir ailenin kızı olduğunu ve uzun bir dönem tarlada ailesiyle ırgatlık yaptığını, bu nedenle tarlada çalışan kadınların derdini en iyi bilenlerden biri olduğunu söyledi. Öz, “Ailemin beşinci evladıyım ve uzun yıllar yevmiye ile tarlada pamuk çapalamaya, üzüm kesmeye, tütün kırmaya gittim. Onların sıkıntılarını, dertlerini en iyi bilenlerdenim. Şartlarının düzeltilmesi için TBMM’de tarım işçilerinin, kadın işçilerin haklarını savunuyorum. Onların sosyal ve ekonomik olarak daha iyi duruma gelmeleri için mücadele veriyorum” dedi.

LÜTFEN KIZ ÇOCUKLARINI OKUTALIM

Tarlada kardesi Emin Kocabaş ile yevmiyeli olarak çalışan 15 yaşındaki Necla Kocabaş’ın geçen yıl 8'inci sınıfı bitirdiğini, maddi imkansızlıklardan dolayı lise öğrenimine devam edemediğini söylemesi üzerine de Sakine Öz, kız çocuklarının mutlaka okutulması gerektiğini belirtti. Öz, “Ben Manisa’nın ilk kadın milletvekiliyim. Sizler gibi köylerde tütün tarlalarında, pamuk tarlalarında çalışan biriydim. Okudum, mimar oldum. Şimdi de sizin milletvekiliniz olarak karşınızdayım. Benim gibi nice kadınımız da okuyarak belirli noktalara geldi. Bu kadınlarımız sizlere örnek olsun. Buradan tüm anne babalara sesleniyorum. Lütfen kız çocuklarımızı okutalım. Bu devletin okumuş ve aydın kadınlara ihtiyacı var” diye konuştu.

Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığını vurgulayan Öz, bunun yoksulluktan kaynaklandığını ifade etti. öz, “Bence her türlü şiddetin ve dolayısıyla kadına yönelik şiddetin de temeli yoksulluktur. Dolayısıyla ülkemizde çözülmesi gereken birinci sorun yoksulluk sorunudur” dedi.

İNANAMADIK

Gülseren-Özkan Avcı çifti de, Sakine Öz’ü karşılarında görünce şaşırdıklarını, “Ben milletvekiliyim” demesine inanamadıklarını belirtti. Avcı ailesi, bir milletvekilinin kendilerini ziyaretinden çok mutlu olduklarını kaydederek, ilk defa bir kadın milletvekili ile bu kadar yakın olduklarını söyledi. 28 yaşındaki Özkan Avcı, “Siyasilerin köy ziyaretlerine alışığız. Ancak ilk defa bir vekilin, bir de kadın bir vekilin tarlamıza gelip halimizi hatırımızı sorması bizi çok duygulandırdı. Bir amir, müdür kısacası resmi plakalı bir araba yoldan geçerken korna bassa seviniyoruz. Bir milletvekilinin tarlamıza gelip halimizi hatırımızı sormasını hiç görmemiştik” dedi.

Ziyaret sırasında milletvekili Sakine Öz’e Selendi CHP İlçe Başkanı Mehmet Cımık eşlik etti.