Ankara'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 6 Haziran tarihinde tutuklanan 13 Tıp Fakültesi öğrencisi arasında oğlu Özgür Mert Bakan da bulunan Diyarbakırlı Reşat Bakan'ın, 31 ağustos günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edileceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül ile yüz yüze yapacağı görüşmede oğlunun ve diğer tutuklu öğrencilerin durumunu anlatmayı bekleyen Reşat Bakan, Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlık sorunları nedeniyle görüşme ertelenince diğer ailelerle birlikte hayal kırıklığı yaşadı. Tutuklu Tıp öğrencilerinin gözü ve kulağı, yeniden Çankaya köşkünden gelecek habere çevrildi.

İNTERNETTE SORDUĞU SORU 201 BİN OY ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e internet üzerinde yönelttiği soru 201 bin 78 oy alan Reşat Bakan, Cumhurbaşkanı Gül ile yüz yüze görüşme hakkı kazanmış, 31 Ağustos'ta gerçekleşmesi planlanan görüşme, Cumhurbaşkanı Gül'ün kulağındaki sağlık sorunu nedeniyle hastaneye yatması üzerine ertelenmişti. 

Reşat Bakan, daha önce 31 Ağustos'ta yapılacağı belirtilen görüşmenin Cumhurbaşkanının sağlık sorunu nedeniyle tarihe ertelendiğini, ancak şu ana kadar da  görüşme için tyeni bir tarih verilmediğini söyledi. Bakan şöyle dedi:

"Tutuklu bütün öğrencilerin aileleri sürekli beni arıyor. Görüşmenin tarihini soruyorlar. Aradan 2 bayram geçti ama, biz bu iki bayramı bayram gibi kutlayamadık. Tüm tutuklu öğrenciler Türkiye için büyük bir kayıptır. Cumhurbaşkanı'nın bu konuda duyurlı olduğunu biliyoruz. Bir an önce kendisi ile görüşüp durumu anlatmak istiyoruz. Halen iddianameleri hazırlanmadığı için yargı karşısına bile çıkarılamadılar. Bu görüşme için Çankaya köşkünden bir haber bekliyoruz."

Reşat Bakan, oğlu Özgür Mert Bakan’ın derece yapan bir öğrenci olduğunu ve 6 Haziran 2012 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu bu nedenle 1 Temmuz’dan sonra stajlara başlayamadığını da söyledi.

BABA BAKAN'IN CUMHURBAŞKANINA SORUSU

'Cumhurbaşkanı’na Sorun' uygulamasında, bu yıl 30 Temmuz’dan 5 Ağustos’a kadar kabul edilen sorular arasında yapılan oylamada Cumhurbaşkanı Gül’e sorulacak 10 soru belirlendi. En çok oy alan, tutuklu öğrencilerle ilgili 3’üncü sorunun sahibi Reşat Bakan Gül’e, "Cumhurbaşkanım, bildiğiniz gibi şu an sizin de 'bu ülke için çok büyük bir kayıp ve takipçisi olacağım' dediğiniz, derece yaparak ülkemizin güzide üniversitelerinde tıp eğitimini alan 13 öğrenci, soyut ve tamamen mesnetsiz iddialarla cezaevinde tutulmaktadır. Bir baba ve bir büyüğümüz olarak ilginizi bekliyoruz" demişti. Bu soru, internet üzerinden yapılan oylamada, 201 bin 78 oy almıştı.

FA(GG/COŞ)