Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, - AĞRI'da bölücü terör örgütü PKK'nın 'eylemci gençlik' yapılanmasında bulundukları iddiasıyla Özel Yetkili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 3 sanıktan biri olan Murat Aslan, banka ve dershaneye attıkları molotofun bomba olmadığını iddia etti. Murat Aslan, "Molotof kokteyl deniliyor. Kokteyl olabilmesi için karışım olması lazım. Ancak şişede sadece benzin vardı. Bu nedenle bomba sayılmaz" iddiasında bulundu.

Ağrı'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bölücü terör örgütüne yönelik 14 Şubat 2012 günü operasyon yapıldı. Uzun bir süreden beri izlenen ve 16 Ocak'da bir markete, 12 Şubat'ta bir banka ile özel bir dershaneye molotof kokteyl ve havai fişekli saldırı bulundukları öne sürülen 6 şüpheli yakalandı. Yakalananların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 15 molotof kokteyli, 4 havai fişek rampası, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Adliyeye çıkarılan Özlem Özdemir, Fırat Aldemir, Murat Aslan, Hayrettin Bayram, Samet Aydemir, Akın Akar tutuklanarak cezaevine kondu.

Özel Yetkili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'Kamu malına zarar vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak suçundan' 25'şer yıla kadar hapis cezası istenen 6 şüpheliden Özlem Özdemir, Fırat Aldemir, Akın Akar daha önceki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün hakim karşısına çıkan Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 1'inci sınıf öğrencisi Samet Aydemir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sınıf öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Hayrettin Bayram ve Balıkesir'in Bandırma'daki Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan Murat Aslan, törer örgütüne üye olmadıklarını söylediler.

Markete molotof kokteyl atıldığı gün Balıkesir'e diplomasını almaya gittiğini belirten sanık Murat Aslan, "İddianamede yer alan tape kayıtlarında 'anlaşılmadı' olarak geçen yerler lehimize olan konuşmalardır. Bunlar delil olarak kabul edilecek ise bu bölümlerin mutluka tercüme edilmesi gerekir. Örgüte üye değilim. Sadece mala zarar verdik. Attığımız molotof kokteyl, bomba değil. Kokteyl olabilmesi için karışım olması lazım. Ancak şişede sadece benzin vardı. Evimde yapılan aramalarda ele geçirilen kitapların karşıt görüşlü olanları da vardı. Onlar neden delil olarak listelenmemiş. 13-16 Ocak günleri ben Balıkesir'deydim. Markete atılan molotofla alakam yok Tahliyemi isterim" diye konuştu.

Mala zarar verdiği için pişman olduğunu söyleyen Samet Aydemir, etkin pişmanlıktan yararlanacak birşey yapmadığını ileri sürdü. Yapılan eylemleri bireysel olarak işlediklerini iddia eden Hayrettin Bayram, maddi hasarları karşılayabileceğini bildirdi. Duruşma, savcının mütalaasını hazırlaması için ertelenirken, 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.