Şehir Parkı karşısında düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Belediye Meclis Üyeleri, Balçova ve Narlıdere Gençlik Kolları Başkanları, Menemen Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve üyeleri ile partililer katıldı. Çizgi film kahramanı Dalton kardeşlerin mahkum kıyafetlerinin benzerini giyen ve üzerine, yazar, öğrenci, asker, milletvekili, bürokrat yazan CHP'liler ellerinde dövizler de taşıdı.

CHP ilçe Başkanı Avukat İsmail Akıncı, Gazeteci-Yazar-Milletvekili Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tutukluluklarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını ifade etti. Akıncı, şöyle dedi:

"Biz adalet, sadece adalet istiyoruz. İnsan haklarına aykırı tutukluluk sürelerinin ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz hiçkimsenin yargılanmasına karşı değiliz. Ama yargılanmanın adil olarak yapılmasını istiyoruz. Tutuklu vekillerin cezaevinde bulunması halkın iradesi ile seçilmiş olan milletvekillerinin cezaevinde bulunması halka yapılmış bir saygısızlıktır."



HY(AÖ/İD)