KTO Meclis Üyesi ve Hasan Ali Kilci'nin oğlu Derviş Kilci, düzenlediği basın toplantısında babasının istifa kararını açıkladı. Derviş Kilci, babasının halen devam eden mahkeme nedeniyle 7 aydır Sincan Cezaevi'nde tutuklu olarak kaldığını belirterek şunları söyledi:

''Babam, Kayseri Şeker Fabrikası'nın tescil işlemiyle ilgili olarak rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanmaktadır. Babam asla rüşvet almamıştır. Kimse babama rüşvet vermeyi teklif bile edemez. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada babama isnat edilen '2400.bin' mesajı, babamın İstanbul'dan saat 24.00'te uçağa bindiği için gönderdiği mesajdır. Babamın İstanbul'da olduğunu bilen Vedat Ali Özışık 'Ne zaman geliyorsun ağa' diye mesaj atmış, babam da 'Sabah görüşürüz.24.BİN(iyorum)' diye bu mesaja karşılık vermiştir. THY'den uçak biniş saati ve diğer bilgiler içeren dökümanları alıp mahkemeye teslim ettik. Babam asla rüşvet almamış, tescil işlemleri yasalara göre yapılmıştır.''

'KENDİSİNİ HAYIR İŞLERİNE ADAYACAK'

Babasının KTO Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Derviş Kilci, ''Kanun gereği zaten 2 seçim dönemini tamalayan babamın KTO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olamayacağı, seçim takviminin başlamış olması ve seçimlere 6 aylık bir sürenin kalması nedeniyle bu istifa kararı alınmıştır. Babam ticaret hayatına devam edecek, kendisini bundan sonra hayır işlerine adayacaktır. Yüce Türk Adaleti'ne güveniyoruz'' diye konuştu.

KTO BaşkanVekili Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu da konuşmasında, ''Seçimle gelenler görevlerinden seçimle gitmeliler. Demokrasinin gereği budur. Hasan Ali Kilci'nin suçsuz olduğuna hepimiz inanıyoruz'' dedi.

KTO Bakanı Hasan Ali Kilci, 25 Ekim 2011 tarihinde Kayseri'de gözaltına alınarak Ankaraya götürülmüş, Kayseri Şeker Fabrikası'yla ilgili devam eden mahkeme sürecinde rüşvet aldığı ve çete üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

VD(OE/COŞ)