KESK Muğla Temsilciliği tarafından, Bodrum'da, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan 28 KESK'liye destek için, yürüyüş eylemi düzenlendi. Tepecik Cami önünden başlayan yürüyüşe KESK'lilerin dışında DİSK'de destek verdi. Yürüşe katılan topluluk ellerinde 'Kelepçe Değil, Tebeşir', 'Edison ne diyorsun bu işe?', 'Eğitim mi var Derdin Var', 'Öğretmenime Dokunma', 'Ampul Yandı, Hukuk Söndü', 'Hukuk Hemen Şimdi' ve 'Sokağa Eyleme Özgürleşmeye' pankartlarını taşıdı. Yürüyüşte, 'Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, yas siz?', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'İnadına özgürlük, inadına KESK', 'Yaşasın, özgürlük mücadelemiz', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Kışın okulda, yazın hapiste, 'İmamın ordusu yıldıramaz bizleri' ve 'Öğretmen hapiste, bakan tatilde' sloganları atıldı.

Yaklaşık bir kilometre slogan atarak yürüyen yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem için resmi ve sivil olarak 50'ye yakın polis görev yaptı. Eylemin gerçekleştiği meydanda İtfaiye ve ambulans hazır bekletildi. Meydanda, sloganlar atan grup, çalınan müziklerle halay çekti. Eylemciler, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. 

Tertip komitesi adına açıklamayı Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği basın Sözcüsü Ahmet Tilkal yaptı. Tilkal "AKP hükümeti, yıllardır uygulanan anti demokratik uygulamalar karşısında boyun eğmeyen, hakları ve talepleri için alanlara çıkanların en önünde gelen ve baskılar karşısında sesini yükselten KESK ve bağlı sendikaların kararlı mücadelesi karşısında ne kadar büyük bir tahammülsüzlük içinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bugün sabah saatlerinde aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bağlı sendikalarımızın genel merkez yöneticilerinin 71 kişi gözaltına alınmış, sözde 'suç delileri' toplamak amacıyla sendikadaki odalarında arama yapılmıştır. Hükümetin kendisi gibi düşünmeyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlük son dönemde öylesine artmıştır ki, AKP'nin pervasız saldırılarına karşı boyun eğmeyen, sesi yükselten herkes, her kurum bertaraf edilmesi gereken potansiyel hedef olarak gündeme getirilmiştir. AKP Hükümeti, onların denetimindeki yargı ve emniyet kurumları ne kadar uğraşırsa uğraşsın, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Kamuoyu KESK'i de, Eğitim Sen'i de gayet iyi tanımakta, hak ve özgürlükler yolundaki kararlı ve onurlu mücadelesini takdir etmektedir. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, Eğitim Sen güneşi de bu tür baskınlarla ve karalama kampanyaları ile asla karartılamaz" dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından eyleme katılanlar sessizce dağıldı.



SS (KÖ/RT)