Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Helin Bölek ve Esat Bayram, ilginç bir eyleme imza attı. İskele Meydanı'nda, GESTAŞ feribot gişesi önündeki elektrik direğine bugün kendilerini zincirle bağlayıp, kilitleyen iki öğrenci, 'Parasız eğitim sınavsız gelecek hakkımız, istiyoruz alacağız' yazılı kırmızı bir pankart açtı. Öğrenciler, Kocaeli'de bir hukuk bürosundan, füze kalkanına ve paralı eğitime karşı olduklarını ifade eden pankart sarkıttıkları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını ve 5 aydır tutuklu olduklarını belirttikleri arkadaşları Meral Dönmez ile Gülşah Işıklı'ya destek olmak için eylem yaptıklarını söyleyerek uzun süre, 'Gülşah ve Meral serbest bırakılsın' sloganı attı.

İki saat boyunca demir elektrik direğinde zincirli kalan öğrenciler Helin Bölek ve Esat Bayram'a destek veren de tepki gösteren de oldu. Bir kişi, slogan atarak parasız ve sınavsız eğitim talebinde bulunan iki öğrenciye, "Susun bir dakika beni dinleyin. Kafa çalışmıyor, ben doktor olacağım. Nasıl olacak o?" diye sordu. Öğrenciler, "Kafanın çalışmasıyla alakası yok bu işin. Sınav sistemleri tamamen kar amaçlı hale getiriliyor. Dershaneye gitmeyen hiçbir öğrenci sınavlarda başarılı olamıyor. Biz de talebimizi böyle haykırıyoruz" diye cevap verdi. Bunun üzerine aynı kişi, "Kafa çalışmasın, haykır" dedikten sonra uzaklaştı. Bir başka vatandaş ise hak verdiği eylemci öğrencilerin yanına dikilip sloganlara eşlik ederek destek verdi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, öğrencilere müdahale etmeyip olup biteni uzaktan izledi. Öğrenciler de iki saat sonunda anahtarla kilitleri açıp zinciri ve pankartı topladıktan sonra olay yerini terk etti.