Avukat Uğur Buğra Tanır, soruşturmayla ilgili gizlilik kararı bulunması ve müvekkilinin eski görevi nedeniyle geniş açıklama yapamayacağını belirtti. 100 bin dolara siyasi casusluk yapmanın komik olduğunu belirten avukat Tanır, "Müvekkilim arabada değil evinde gözaltına alınmıştır. Arabasında 100 bin dolar bulunduğu doğru değildir. Şu anda siyasi casusluk yapmakla suçlanan ve bu casusluğu da 100 bin dolar gibi komik bir meblağ için yaptığı iddia edilen müvekkilim, 19 yıl görev yaptığı MİT'te her görevinden üstesinden başarıyla gelmiştir" dedi.

EŞİNİN OTOMOBİLİNDE 8 BİN DOLAR ÇIKMIŞ

Ö.S. ile ilgili basında çıkan haberlerin büyük bir kısmının yanlış olduğunu öne süren avukat Uğur Buğra Tanır, soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunduğunu anımsattı. Müvekkilinin yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini bildiren avukat Tanır, otomobilde bulunan dolarlar konusunda şöyle dedi:

"Müvekkilim iddia edildiği gibi arabasında deste deste dolarlarla basılmamış, aksine evinde gözaltına alınmıştır. Ayrıca arabasında yapılan aramada hiçbir yasa dışı unsura rastlanılmamıştır. Yalnızca eşinin arabasında 8 bin dolar para bulunmuştur. Bu para müvekkilimin eşine ait olan bir paradır ve müvekkilimin bu parayla uzaktan yakından ilgisi yoktur."

'HER GÖREVİN ÜSTESİNDEN GELDİ'

Ö.S.'nin 19 yıl MİT'te görev yaptığını, tüm terfilerini zamanında aldığını ve her görevin üstesinden başarıyla geldiğini anlatan avukat Tanır, İçişleri Bakanı'nın bu MİT'çinin kısa süre önce görevden uzaklaştırıldığını açıklaması konusunda da şunları söyledi:

"Müvekkilim Ö.S. o güne dek herhangi bir idari soruşturma dahi geçirmemiştir. Şu anda siyasi casusluk yapmakla suçlanan ve bu casusluğu da mesleği, kıdemi ve maaşı göz önüne alındığında 100 bin dolar gibi komik bir meblağ için yaptığı iddia edilen müvekkilimin, bu suçla da hiçbir alakası bulunmamaktadır."

14 SAAT ADLİYEDE KALDI

Hatay'ın Altınözü İlçesi'ndeki çadır kampta Suriyeli Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'un 6 ay önce zorla götürülüp, Suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi olayı ile başlatılan soruşturma kapsamında, Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Şubat'ta Ö.S. ile birlikte S.A.K., M.A., Y.N. ve M.N.'yi gözaltına almıştı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gözaltına alınan eski MİT'çinin Suriyelilerin kaçırılması olayı nedeniyle teşkilattan ilişiğinin kesildiğini açıklamıştı.

Ö.S.'nin Suriyelilerin kaçırılmasıyla ilgili işbirliği yaptığı çete üyeleriyle telefon konuşmalarının teknik takibe takıldığı, Albay Hüseyin Mustafa Harmuş için başına konulan 100 bin dolarlık ödülü aldığı iddia edilmişti. Ö.S. ile birlikte 5 kişi, geçen 12 Şubat pazar günü Adana Adliyesi'nde 14 saat süren sorgulama ve evraklarının incelenmesinin ardından Nöbetçi Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'casusluk' suçlamasıyla tutuklanarak Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Ö.S. ile birlikte tutuklananlardan 2'sinin Antakya'da tanınmış ve varlıklı iş adamları olduğu öne sürüldü.



YB(OA/AAA)