İlçe merkezinde yapılan etkinliğe Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Belediye Başkan Vekili Cemil Topçu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Şahin, şair Bahattin Karakoç, Yasin Mortaş, bürokratlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte ilk olarak kütüphane görevlileri tarafından dağıtılan kitaplar, kaymakamlık bahçesinde 30 dakika boyunca okundu. Sessizlik içerisinde yarım saat kitap okunmasının ardından konuşan Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, geçmiş ile günümüz arasında kültürel bağ kuran en önemli aracın kitap olduğunu belirtti. Kendüzler, "Bir ülkenin kalkınmışlık oranı o ülkenin kitap okuma oranıyla doğru orantılıdır. Kitap okumanın yanı sıra, kitaplardan edindiğimiz bilgi, beceri ve deneyimleri günlük hayatımızda yeri ve zamanı geldiğinde kullanabilmeliyiz. Tüm ilçe halkımızı, kütüphanemizi kullanmaya ve bol bol kitap okumaya davet ediyorum" dedi.

Kaymakam Kendüzler'in konuşmasının ardından Şair Bahattin Karakoç ve Yasin Mortaş, şiirlerini seslendirip, kitap okumanın önemine değindi.



AK(HK/AAA)