Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndan inşaat, yağ, turizm, petrol, dış ticaret alanında faaliyet gösteren Kadooğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve DOGÜNSİFED Başkanı yapan 37 yaşındaki Tarkan Kadooğlu, İstanbul'da 19 Ocak'ta yapılan TUSİAD 42'inci Olağan Genel Kurulu'nda Başkan seçilen Ümit Boyner'in listesinden TÜSİAD yönetimine ikinci kez seçildi.

Doğu ve Güneydoğu'dan TÜSİAD listesine ikinci kez giren tek işadamı olan Tarkan Kadooğlu, toplumun beklentilerini karşılayacak yeni Anayasa'nın 2012 yılı sonuna kadar yapılmasının şart olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinde yeni anayasayla ilgili bir mutabakat var olduğunu, bir anayasa uzlaşma komisyonunun mevcut olduğunu kaydeden Kadooğlu, şöyle dedi;

"Kamuoyunun beklentisi var. Yeni anayasa bir an önce yapılarak artık gündemden düşürülmesi gerekiyor. Yeni anayasayla birlikte AB ve gelişmiş ülkeler seviyesine gelinebilir. Ancak, yeni anayasa yapılırken vatandaşın demokratik açılımlarla ilgili beklentilerinin de karşılanması gerekiyor. İnanıyorumki bu bu yeni anayasa'da Kürt meselesinin çözümü de gündeme gelecek ve bu sorunun çözülmesine yeni anayasa katkı sunacak. Bu olursa bölgemizde rahatla olur ve şiddetin bitmesine de katkı sunar."

TÜSİAD Yönetim Kurulunda ikinci kez görev almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kadooğlu, "TÜSİAD gibi Türkiye'de ve dünyada tanınan bir dernekte ikinci kez görev almak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Bilgimiz ve becerimizle fikir ve katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.



RY(GG/İD)