İstanbul’dan uçakla Trabzon’a giden GÜSİAD ve TÜRSAB üyelerinden oluşan 28 kişilik ekip, Araklı İlçesi'nden Gümüşhane'nin Dumanlı Köyü'ndeki Santa harabelerine gidip, tarihi mekanı gezdiler. 28 kişilik ekip, önce Taşköprü Yaylası'na, ardından da Cami Boğazı Yaylası'nı gezip, Olucak Köyü'ndeki İmera Manastırı’na gittiler. Gruptakiler burada Karaca Mağarası'nı ziyaret etti.

Geziyi organize eden GÜSİAD Başkanı Kenan Aydın, “İlimizdeki kültürel değerlerin çok fazla bilinmediği kanısındayız. Kültürel değerlerimiz bilinmiyor. O yüzden TÜRSAB’a baş vurduk. Sağolsun, başkan Başaran Ulusoy başvurumuzu olumlu karşıladı. Amacımız tur operatörlerinin hazırladıkları gezi güzergahlarına ilimizi de dahil etmelerini sağlamaktır. 3 gün sürecek program bugün Santa harabeleri ile başladı. Yarın Torul, Kelkit, Şiran bölgelerinde, pazartesi günü ise il merkezinde vali ve belediye başkanlarını ziyaret edeceğiz, sonra da Zigana’ya çıkacağız” dedi.

Son yıllarda turizm etkinliklerini artırmak için çaba harcadıklarını kaydeden TÜRSAB Başkan danışmanı Çetin Gürcün ise,“Bugünkü gezi de bu misyonun bir parçasıdır. Türkiye kitle turizmi, deniz, kum, güneş konusunda büyük mesafeler kat etmiş durumda. Dünyada birinci ligde, hatta süper ligde yerini almış durumda. Bugün geldiğimiz noktada amacımız, Türkiye’de turizmin ilk başlangıç konusu olan kültür turizmini yeniden geçmişdeki eski günlerine kavuşturmaktır. Türk turizmini ülkenin bütün bölgelerine yayma çabamızın bir çalışmasıdır” diye konuştu.

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın da, ilin tarihi ve kültürel güzelliklerini güncelde tutmak için böyle bir organizasyona başvurduklarını belirtti.

TÜRSAB üyeleri yarın Torul İlçesi'nde Güvemli Yayla şenliğine katıldıktan sonra Kelkit İlçesi'nde Doğan Organik Tarım İşletmesi'ni, ardından Satala Antik kenti ve Şiran İlçesi'nde Tomara şelalesini gezecek.



HY (TM/RT)