Vali Abdulkadir Demir'in eşlik ettiği gezide TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve 40 kişilik heyet Tripolis Antik Kent kazı alanı, Yenicekent, Buldan, Karahayıt, Pamukkale ve Laodikya'ya ziyarette bulundu. İlk olarak Buldan'ın Yenicekent Beldesi'nde yer alan Tripolis Antik Kenti'nde kazı çalışmalarını  inceleyen heyet, antik kent hakkında bilgi aldı. Vali Abdulkadir Demir, Denizli'nin 19 antik kent ve 800 civarındaki kültür tabiat varlığıyla bir çok zenginliğe sahip olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Türkiye'de belli kurumlar var. Ülke sadece İstanbul ve Ankara'dan ibaret zannediliyor. Orada da yapılacak şeyler var fakat, Anadolu'yu ihmal ederek yapılacak işlerin başarıya ulaşacağını zannetmiyorum. Çünkü Anadolu gerçekten çok bereketli, çok zengin. Her yerin kendine göre zenginlikleri ve değerleri var. Önemli olan bu değerleri ortaya çıkarmak, ülkeye ve dünya mirasına katabilmek. Turizm anlamında bir slogan bulmamız ve insanların aklında kalıcı çok çarpıcı isimler bulmamız gerektiğini anladık."

BULDAN EVLERİNİ GEZDİLER

Daha sonra Buldan İlçesi'ne geçen Vali Demir ile TÜRSAB heyeti burada esnafı ve restore edilerek turizme kazandırılan tarihi Buldan evlerini ziyaret etti. Ziyaretler esnasında esnafa tavsiyelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kendi öz değerlerine sahip çıkmalarını ve buradaki otantik yapıyı korumalarını istedi.

Buldan gezisinin ardından Karahayıt, Pamukkale ve Laodikya'da incelemelerde bulunan heyete termal turizm ve sağlık turizmi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Denizli'nin kitabını çıkaracaklarını kaydederek şunları söyledi:

"Biz tüccarız, Denizli'de ışık görmesek buraya yatırım yapmayız. Biz seyahat acentaları birliği olarak 3 yıl uğraştık, 18 vilayeti içerisine alan bir Karadeniz kitabı çıkardık. Bu bizim 9'uncu eserimiz oluyor, 10'uncu eserimiz Ankara, 11'inci eserimiz de Denizli olacak. Söz verdik süratli bir şekilde çalışacağız ve bu kitabı bir an önce bitirerek gelen misafirlere sunacağız. Ayrıca yurtdışında da sunuma koyacağız."



RÇ(AÖ/COŞ)