Bina yapımı ile ilgili protokole Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün imza koydu. Protokol imza törenine Türkün ailesi, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve dekanlar katıldı. Törende konuşan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Türk insanının yol-iz bilmeden dünyanın her tarafında elini taşın altına koyarak başarılara imza atarak bütün dünyayı şaşırttığını, bu durumun kendilerine güç verdiğini söyledi. Türk insanının önce anne kucağında, sonra okullarda çok iyi yetişmesi gerektiğini, bunun için devletin kaynaklarının sınırlı olduğunu, işadamları olarak bu konuda üzerlerini düşeni yapmaya çalıştıklarını belirten Erol Türkün, "Bu binayı yaparak ülkemize iyi mühendisler yetişmesine katkımız olsun istiyoruz. Öğrencilerimiz iyi dersliklerde, laboratuvarlarda yetişirse, hocalarımız iyi koşullarda çalışırsa, dünyayla rekabet eden ürünler geliştiren mühendislerimiz olur" dedi.

Babasını erken yaşta kaybettiği için Emek Yağ'ın sahibi kayınpederi İslam Uyar’ı örnek aldığını ve ondan çok şey öğrendiğini belirterek, "Onlar kayınvalidemle eğitime büyük önem veriyorlar ve her mezuniyet törenine gittiğimde, bu mutluluğun bir gün bana da kısmet olmasını dilemişimdir. Bugün bu da kısmet oldu" dİYE KONUŞTU.

Rektör Prof.Dr. Kamil Dilek de, Uludağ Üniversite’sinin büyük bir üniversite olduğunu, kaynaklarının da güçlü olduğunu, ancak son yıllarda, yatırım önceliklerini eskiden yapılan binaların deprem güçlendirmelerine ayırdıklarını söyledi. Yeni binalar yapma konusunda Bursa iş dünyasından büyük destekler geldiğini ifade eden Rektör Prof.Dr. Dilek, bu destek zincirine Türkün Ailesi’nin de katılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkün Tekstil Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 5 bin metrekare kapalı alanı inşa edilecek bina iki yılda tamamlanacak. Binanın içinde, dershane, laboratuvar ve idari ofisler yer alacak. Binanın eğitim-öğretime açılması ve kullanılması için gerekli olan demirbaş ve tefrişat da Türkün Tekstil tarafından yapılacak.



NG(FK/İD)