Olay, bugün saat 02.00 sıralarında, Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak üzerinde bulunan bir türkü evinde meydana geldi. Eğlenmek için gelen kimliği belirsiz 3 kişi ile işyerinde baterist olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Talip Regaip Vatansever arasında, bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma büyeyerek silahlı kavgaya dönüştü. Müşterilerden biri, belinden tabancasını çıkartarak, mekanda rastgele ateş açtı. İçerideki müşteriler büyük panik yaşadı, kendilerini masaların altına attı.

MEKANIN OTOPARKINDA İNFAZ EDİLDİ

Ateş açılması üzerine canını kurtarmak isteyen Talip Regaip Vatansever, koşarak dışarı çıktı. Ateş açan saldırgan müşteri de iki arkadaşıyla birlikte Vatansever'in peşinden dışarı çıktı. Ardından ateş açmaya devam eden saldırgan, Vatansever'i sırtından yaraladı. Türkü evinden yaklaşık 10 metre uzaklaşabilen Vatansever, işyerinin otoparkında, kanlar içinde yere düştü. Hırsını alamayan saldırgan, Vatansever'i göğsünden ve başından vurarak öldürdü. 3 saldırgan daha sonra plakası belirlenemeyen bir otomobile binerek olay yerinden kaçtı.

Yaşadığı dehşet dakikalarının şokunu üzerinden atan türkü evi çalışanları olayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolde, Talip Regaip Vatansever'in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYITLARINA EL KONULDU

Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri otoparkta ve türkü evinde delil aradı, boş kovanları topladı. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenmek üzere alındı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, barda çalışan ve müşteri olarak bulunan 12 kişiyi ifadesine başvurmak üzere emniyete götürdü. Kavga sırasında 8 el ateş açıldığı, bunlardan 2'sinin işyerine, 1'inin de park halindeki bir otomobile isabet ettiği saptandı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Vatansever'in cesedi, nöbetçi savcının talimatıyla, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



KÖ(AÖ/CK)