Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, İzmir Alsancak Limanı'nda incelemelerde bulundu. Berdimuhamedov, ülkesinde Hazar Dezini kenarında kuracakları yeni kentin limanı için İzmir Limanı'nın kapasitesi ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Berdimanedav, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Vali Cahit Kıraç'la birlikte Alsancak Limanı'nda yer alen İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğünü ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ziyarette TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, Berdimuhamedov'a brifing verdi. Bedrimuhamedov'un Hazar Denizi'ne inşa edilecek yeni kent içinde yer alacak liman projesi için incelemede bulunduğu ve İzmir Limanı'nı çok beğendiği belirtildi. Alsancak Limanı kapasitesi ve teknik çalışma donamımı ile yapılacak eklerle ilgili bilgi verildi. Türkmenistan'da yapılacak limanla ilgili orta çalışma yapılması için bir heyet oluşturulması gündeme geldi.

Berdimuhamedov daha sonra kruvzayer limanı ile yük limanı arasını otomobille gezdi. Balçova Crowne Plaza Hotel'e gelen Berdimuhamedov'u, burada Türkmenistan'da yatırımlar yapan Cotan Enterprice şirketi onursal başkanı Muammer Ağam ve Yönetim Kurulu Başkanı Seda Görgülü karşıladı. Otelde dinlenen konuk Devlet Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve bazı işadamlarıyle görüşme yaptı. Berdimuhamedov daha sonra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşacağı Çeşme'ye hareket etti.



UB(AÖ/COŞ)