Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Alsancak Limanı'nda inceleme yapmak ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşacağı Çeşme'de sörf okulunu ziyaret etmek için İzmir'e geldi. Türmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u Adnan Menderes Havalimanı'nda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karşıladı. Havalimanı VİP çıkışında Berdimuhamedov'u Türkmenistan'dan daha önce gelen sanatçılar ve dansçılar karşılayıp, gösteri yaptı. Gösteri için teşekkür eden Berdimuhamedov, kendisini alkışlayan vatandaşlarına el salladı. Ardından inceleme yapmak üzere Alsancak Limanı'na doğru konvoyla hareket etti.

Güzergahta bulunan Güziemir Alt geçidinden geçen konvoyda, Berdimuhamedov'un bulunduğu araçtan yaklaşık 20 araç geride trafik kazası meydana geldi. Türkmenistan heyetinin kiraladığı Mercedes marka 5 araç ile bir basın aracının karıştığı kaza nedeniyle trafik kilitlendi. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken şoförler ve heyet görevlilerinden bazılarının kolları ve bacaklarında hafif ezilmeler oluştu.

Aynı güzergahtan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kısa bir süre sonra geçecek olması nedeniyle trafik polisleri hızlı bir şekilde araçları alt geçitten çıkartıp, kenara aldı. Konuk Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov ise yoluna devam etti.



UB(AÖ/COŞ)