Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Vekili ve Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Genel Başkanı İbrahim Güllü; konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından 2012/Ağustos ayında dile getirilen bankacılık uygulamalarındaki sorunların çözümü için hazırlanan yeni tüketici yasası taslağı ile ilgili açıklamasıyla sevinen tüketiciler bakanın yeni açıklamaları ile şok olmuştur.

Bakan Yazıcı Ağustos da ne demişti?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayat Yazıcı’nın geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bankaların tüketicilerden “kredi kartı ücreti, hesap işletim ücreti, işlemsizlik ücreti gibi Deli Dumrul vari geçsen de geçmesen de ücret alınan durumlar olduğunu” söyleyerek, yeni Tüketici kanunu ile bunun önüne geçileceğini, '31 kalem ücret kaldırılacak' açıklaması yapmıştı.

Biz çok sevindik, destek verdik.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı’nın bankaların 31 işlemden aldıkları ücretin yeni çıkarılacak yasayla mutlaka kaldırılacağını kararlı bir şekilde belirtmesi tüketicilerde büyük bir memnuniyet ve umut uyandırmış, tüketici örgütlerince de büyük destek görmüştü. 

1 yılda ne değişti

Bakanın konuşmasının üzerinden neredeyse bir yıla yakın bir zaman geçti ama tüketici örgütlerinin onlarca çağrısına rağmen yasa yürürlüğe girmediği gibi bankalar faiz dışında 31 olan kalem gelirlerini 60 a çıkartarak tüketicinin cebinden aşırdıkları tutarı ve tahsilat kalemlerini ikiye katlamıştır.

BDDK düzenlemesi getiriliyor

Basına yansıyan haberlere göre Kredi kartı aidatı ve bankaların uyguladığı ücret ve komisyonlarla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın “ücret ve komisyonların tamamen kaldırılmayacağı, sektörün düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların verdiği hizmetler için ücret ve komisyonları belirlemesi yönünde bir yaklaşımı benimsemiştir.

Bakan Yazıcı Ağustos ayında vermiş olduğu sözden dönmüştür. Bu kabul edilemez. Aksi halde tüketicinin soyulması kamu otoritesi eliyle legal hale getirilmiş olacaktır.  

Tüketicinin Beklediği Çözüm

Bakan verdiği sözde durmalıdır. Tüketicinin soyulmasını net olarak ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler acilen bitirip TBMM’ne getirilmelidir.