İtalya'nın saygın arkeloji dergilerinden Archeo, 'Çatalhöyük' ve 'Anadolu' konulu iki makalesinde Türkiye'nin tarihi zenginliklerini okuyucularıyla buluştururken, 33 sayfayı da fotoğraflara ayırdı. Çatalhöyük’e ilişkin bilgi ve fotoğrafları 16 sayfada yayınlayan dergi, dünyanın ilk yerleşim yeri olan Çatalhöyük'te çıkarılan tarihi eserlerin de Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Konya Müzesi’nde sergilendiği bilgisine yer verdi.

'Anadolu-Kökler' başlıklı makalede ise, Türkiye'den, Asya ile Avrupa arasında uzanan ve tarihin akışını değiştiren toplumların yaşadığı yer olarak söz edilirken, 450’den fazla alanda tarih öncesi kalıntılar bulunduğuna dikkat çekildi. Dergi, Anadolu'nun zengin tarihi yapısını da fotoğraflarla birlikte 17 sayfa yer verdi.

Star Alliance Grup üyesi ve dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden United Airlines ise yolcuları için çıkardığı dergide İstanbul’a geniş yer verdi. 'İstanbul’da üç mükemmel gün' başlıklı makalede İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra mutfağını da okuyucularıyla buluşturdu. İstanbul ile ilgili makalede, 'bilmeyenler için gizemli bir yolculuk, bilenler için bir kez daha yaşanması gereken bir masal' denilirken, özel fotoğraflarla da kenti gözler önüne seriyor.



FK(FK/İD)