MHP milletvekilleri Hasan Hüseyin Türkoğlu, Şefik Çirkin, Seyfettin Yılmaz’dan oluşan 3 kişilik heyet, Suriye'den atılan top mermisi ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine geldi. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan MHP heyeti daha sonra Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat'ı makamında ziyaret edip, bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda Akçakale'ye geldiklerini belirterek, "Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını yaşıyoruz, Akçakale’nin çok büyük sorunları var, bu sorunların en büyüğü ekonomik sıkıntıdır. Hükümetin buraya özel bir ekonomik paket girişiminde bulunması ve çalışmalarını başlatması gerekiyor. Buradaki vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının giderilmesi gerekiyor" dedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ise, hükümetin yanlış politikalarının hesabının vatandaşlara kesildiğini iddia etti.

MHP heyeti incelemesinin ardından Akçakale'den ayrıldı.



MS, ÖŞ (HK/AAA)