Sporla 8 yaşında Altınova İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitim Öğretmeni İsmail Öncü'nün sayesinde tanışan olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in atletizmden önce hentbol oynadığı ortaya çıktı. Antalya'nın orta halli ailelerinin yaşadığı Konuksever Mahallesi'nde bulunan baba evinde, DHA'nın sorularını yanıtlayan baba Adil Çakır, kızı hentbol oynadığı dönemde her maçına gittiğini anlattı. Kızı Aslı Çakır Alptekin'le çok yakın olduğunu belirten Adil Çakır, "Henüz 10 yaşındaydı, ayakkabısı çok eskidi. Gittim akşam ayakkabı aldım. En iyisinden. Eve geldiğimde uyumuştu. Yatağına koydum. Sabah bizden erken kalkıyor, giymiş hemen. Koşarak yanımıza geldi. 'Babacağızım bu ayakkabılar kendi yürüyor' dedi. Bu anı unutmamın imkanı yok" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A VERDİĞİ SÖZ ETKİLİ OLDU

Kızı atletizme yöneldikten sonra önce 3 bin metre gibi daha uzun mesafeler koşarken ileride eşi olacak antrenörü İhsan Alptekin'in tavsiyesiyle 1500 metre koşmaya başladığı anlatan baba Çakır, 2012 Londra Olimpiyatları'nda kızından bu dereceyi beklediğini söyledi.

Kızının Kenya'da ve Erciyes'te çok sıkı antrenman yaptığını belirten Adil Çakır, fakat başarıyı tek bir nedene bağladı. Baba Çakır, olimpiyat şampiyonluğunun kızının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözün yarattığı motivasyonla geldiğini söyledi. Adil Çakır, şöyle konuştu:

"Bunun tek sebebi var. İstanbul'da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Başbakanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kendisine 'Avrupa Şampiyonası'nda madalya bekliyorum' dedi. O da 'Tamam Başbakanım' dedi, söz verdi. Kız buraya geldi ağlıyor. 'Baba ben nasıl yapacağım, söz verdim. Hadi bir de kazanamazsam.' Dedim ki ona, 'Bir işe başlarken kalben, bedenen, ruhen inanacaksın. Bunları yaparsan sen zaten kazanmış sayılırsın.' Ve Allahın izniyle Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metrede Gamze Bulut'la birlikte birinci ve ikinci oldular. Bu olimpiyatlarda da aynı taktiği kullandılar. Bunların antrenörü damadımdır. Severim, iyi bir insandır. Onun verdiği taktik işe yaradı."

DÜĞÜN PİSTİNDE TERLEYECEKLER

Şimdi antrenörlüğünü yapan eşi İhsan Alptekin'le kızının 8 yıllık bir arkadaşlığın sonrasında 1.5 yıl önce evlendiğini ama düğün yapamadıklarını anlatan Baba Çakır, bu yıl içinde kesinlikle bir düğün istediğini söyledi. Kızı için 100- 150 kişilik, bir restoranda sadece akrabalar ve yakın aile dostlarının katıldığı bir düğün hayal eden Baba Çakır, "Ama düğüne gitmeden kuyumcuya da uğrarız" diyerek Damat İhsan Alptekin'i biraz terleteceğinin mesajını verdi.

'SÜREYYA AYHAN'A PİDE YAPARDIM'

Kızının Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ilk Türk atlet Süreyya Ayhan Kop'la karşılaştırılmasına çok sıcak bakmayan Adil Çakır, Altınova'da fırıncılık yaptığı yıllarda Kop ailesini tanıdığını söyledi. Daha çok Yücel Kop'la samimi olduğunu anlatan Baba Çakır, "Onlar Altınova'da antrenman yapardı. Kız da atletizm yaptığı için antrenmanlarını takip etmeye çalışırdım. Konuşmak için, Kop çiftine beyaz peynirli, kaşarlı, tereyağılı sıcak pideler yapar götürürdüm" diye konuştu.

HALASINDAN BİSİKLET BEKLİYOR

Şampiyon atletin annesi Hatice Çakır ise kızının 4.10.23'lük dereceyle altın madalyaya uzandığı yarışı televizyondan seyrederken baygınlık geçirdiğini söyledi. Son hatırladığı anın kızının herkesi geride bırakarak bitiş noktasına geçmesi olduğunu anlatan anne Çakır, "Bir anda her yer simsiyah oldu. Bir başım döndü. Tam hatırlamıyorum. Şeker düşmüş, tansiyon yükselmiş" dedi.

Evde kendine geldiğini ama baş ağrısının geçmediğini anlatan anne Hatice Çakır, ağrılar geçmeyince gece acil servise gitmek zorunda kaldığını söyledi. Çakır ailesinin 6 yaşındaki torunu Gökçe Çakır ise halası Aslı Çakır Alptekin'in Türkiye'ye dönmesini 4 gözle bekleyenlerin en başında geliyor. Halasının kendisine "Şampiyon olursam sana bisiklet alacağım" diye söz verdiğini anlatan minik Gökçe, zili, sepeti olan üzerinde Barbie bebek resimlerini bulunduğu bisiklet istiyor.

ADI ANTALYA'DA PİSTE VERİLECEK

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Tarkan Tüzkan, öğle saatlerinde Çakır ailesine tebrik ziyaretinde bulundu. Beraberinde getirdiği çiçekle aileyi kutlayan Tüzkan, il müdürlüğüne ait Kızıltoprak'ta bulunan atletizm pistine şampiyon sporcu Alptekin'in isminin verilmesini ilgili kurumlara teklif edeceğini söyledi.