Londra Olimpiyat Oyunları'nda Kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanarak Türkiye'yi sevince boğan Aslı Çakır Alptekin'in Antalya'da oturan ailesinde sevinç sürüyor.

Londra'daki şampiyon kızına cep telefonundan ulaşmaya çalışan anne Hatice Çakır'ın ilk aramasında Alptekin telefonu açmadı. Ardından annesinin cevapsız çağrısına dönen şampiyon atlet Aslı Çakır Alptekin, kontörünün az kaldığını söyledi. Konuşmaya devam eden Aslı, evdeki gazetecilerle duygularını paylaştı. Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, telefonda şunları söyledi:

"Yani olimpiyat şampiyonu olmak bütün sporcuların hayalidir. Biz bu hayali gerçekleştirdik. En büyük destekçim ailemdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Onlar her zaman desteklediler, sahip çıktılar. Buralara gelmek kolay olmadı. Çok çalıştık. Bu başarıyı elde ettiğimiz için mutluyuz."

Aslı Çakır Alptekin'in kontörü, gazetecilerin ikinci bir soru sormasına fırsat bırakmadı, cep telefonu bağlantısı biten kontör nedeniyle kesildi. Daha sonra ailesi Aslı'yı arayarak şampiyon atletle bir süre sohbet etti. Antalya'da kendisine kulüp bulamadığı için Üsküdar Belediyesi adına yarışan Aslı'ya sahip çıkılmaması, Antalya spor kamuoyunda da geniş yankı buldu.



EMRE BAYLAN/ANTALYA,


EB(SU/BT)