Konut sektörüne yön vermek ve sektördeki sorunlara çözüm üretmek amacıyla Türkiye’nin önde gelen 19 büyük konut üreticisini bir araya getiren güç birlikteliği olan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), ilk defa İstanbul dışında Yönetim Kurulu toplantısını Kayseri’de, Anadolu’dan tek üyesi olan Kınaş Yapı Endüstrisinin merkezi Kınaş Plaza’da yaptı.

Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratan KONUTDER üyesi firmalar, yaklaşık 30 bin kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam olanağı sağlıyor. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik'in başkanlığını yürüttüğü KONUTDER'e Ağaoğlu - Akdeniz İnşaat ve Eğitim A.Ş., Avrupa konutları- Artaş inşaat San Tic. A.Ş, Dap Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ege Yapı Ltd. Şti., Fer Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş., Garanti Koza İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. , İhlas İnşaat Holding A.Ş., Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kınaş Yapı Endüstrisi A.Ş., Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti., Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Soyak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sur Yapı Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Teknik Yapı Teknik Yapılar Sanayi ve Ticaret A.Ş., Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırımları A.Ş., Ukra İnşaat Taahhüt Dış Tic. Ltd. Şti., Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş şirketlerin üyeleri, Kayseri'de Erciyes Dağında ve Talas ilçesinde de incelemelerde bulundu.

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Erciyes dağında yapılan yatırımlardan övgüyle söz etti. Çelik, ''Önümüzdeki dönemde inşaat sektöründeki riskleri ve fırsatları, kentsel dönüşümü, yeni tüketeci yasanının konut sektörüne getireceği artıları konuşmak üzere burada toplandık'' dedi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 250 milyon euroluk bir turizm yatırımına yönelmesi de çok önemli'' dedi.

Ev sahibi Kınaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş da toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Suriye ile yaşanan gerilimin inşaat sektöründe gerilemeye yol açmadığını. kentsel dönüşümün Anadolu'da da yaygınlaştığına dikkati çekti. Kınaş ''Türkiye genelinde konut sektöründe bir daralma yok. Zira, ülkemizde her zaman konut ihtiyacı var'' diye konuştu.



OE,CZ(OE/AAA)