Sirkte sahneye çıkan akrobatların gerçekleştirdiği nefes kesen gösterilerin inceliklerini çocuklara öğreten Erciş, haftanın 4 günü öğrencileriyle bir araya geliyor. Çocuklar hulahop çevirip, jimnastik hareketleri yapıyor. 17 hulahopu aynı anda çevirebilen genç öğretmen, atletik fiziğiyle dikkati çekiyor.

Viyoletta Erciş, sirk sanatları eğitim okulu açma fikrinin Antalya'ya gelen Rus sirkini izlerken aklına geldiğini söyledi. Erciş, "Bale okulları, jimnastik okulları, spor okulları gibi birçok spor ve sanatsal etkinliğin yapıldığı ve öğretildiği kurslar Antalya'da mevcut. Fakat sirk okulu yok. Eski bir sirk akrobatı olduğum için böyle bir girişimde bulunmak istedim" dedi.

Erciş, sirk eğitiminin çocuklarda olumlu etkileri olduğunu kaydetti. Erciş, "Sirk dediğinizde tramplenden atlayan akrobatlar akla gelebilir. Fakat sirk sanatlarında öncelik bireyin esnek, çevik ve sportmen olmasından geçer. Ben burada çocuklara jimnastik eğitimi veriyorum. Öğrencilerim, bir balerin ya da balet edasıyla bacaklarını kullanabiliyor, bir jimnastikçi gibi takla atıp zıplayabiliyor. Sirk sanatları çocukların fiziki ve ruhen eğitimi için önemli bir uğraş" diye konuştu.