Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alara Oteller Grubu tarafından 'Uluslararası Sanat Festivali' düzenlendi. Festivalin ilk gününde Macaristan ve İranlı 8 müzisyenden oluşan 'Golestan' adlı grup Alara Star Otel'de konser verdi. Grubun kurucusu İranlı müzisyen Dr. Khonji, Farsça seslendirdiği şarkılarla çoğunluğu Rus, Türk ve İranlı turistlere yaklaşık 2 saat müzik ziyafeti sundu.

Türkiye'de ilk kez bir oteller grubu tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye, Macaristan, Azerbaycan ve İran'dan 4 müzik grubu Alara Star Otel ve Alara Park Otel'de turist ve tatilcilerin karşısına çıkacak. 9 gün sürecek etkinlikte Alara Quartet, Umut Trio, Csöke Renata Quartet adlı gruplar konser verecek. Festival 12 Temmuz'da Alara Park Otel'de tüm orkestraların katılımı ile gerçekleştirilecek kapanış gecesiyle sona erecek.

Alara Park Otel Genel Müdürü Murat Demircan, Türkiye'de ilk kez uluslararası sanat festivalinin otel bünyesinde düzenlendiğini söyledi. Geçen yıl da dünyada ilk otel oda orkestrasını oluşturduklarını belirten Demircan, "Turistlere 'Her şey dahil' hizmet sunduğumuz otellerimizde bu yıl etkinliğimizi uluslararası boyuta taşıdık. Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa arasında çok önemli bir köprü. Bu köprüde iki tarafı da tam anlamıyla kaynaştırmak için bu festivali düzenlemek istedik. Bununla gurur duyuyorum. Alara Star Otel'de başlayan ve Alara Park Otel'de sona erecek konserlerimize herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

Golestan adlı grubun İranlı üyesi Dr. Khonji ise "Medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'de düzenlenen bu organizasyonda yer aldığım için çok mutluyum" dedi. Macar sanatçı Aliz Bogardi de Türkiye'ye daha önce İstanbul'da düzenlenen bir konser için geldiğini belirterek müziğin bütün sınırları yıktığını söyledi.



TE(SU/CK)