Geçen yıl aynı sınavda Türkiye genelinde 75'inci sırada yeralan Kocaeli, bu yıl  bir basamak yükselebildi ve 74'üncü sırada yeraldı. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra Kocaeali'de Milli Eğitim camiası sessizliğe bürünürken, yerel gazeteler günlerdir bu başarıszlığı manşetlerinden indirmiyor.

Yerel gazetelerin haberlerinde, Kocaeli'nin kişi başına düşen gelirle Türkiye'nin en zengin ilgi olduğu, hemen her istediğinin yerine getirildiği, Büyükşehir Belediyesi'nin de 80 bin ilköğretim 6. sınıf öğrencisine milyonlarca lira harcayıp tablet bilgisayar bile dağıttığını hatırlatarak, tüm bu imkanlara rağmen alınan bu sonucun Kocaeli için düşündürücü olduğunu belirtiyor. Geçen yıldan bu yana sadaca bir basamak yükselmesi de bu başarısızlığın tesadüf olmadığını kanıtadığı vurgulanıyor.

Yerel gazetelerde yeralan haber ve yorumlarda, "Artık bunun adı başarısızlık falan değil. Düpedüz bir rezalet", "Rezalet", "Yüzkarası" şeklinde ifadeler yer alırken, bakanıyla, milletvekiliyle, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bunun nedenlerinin araştırılıp Kocaeli'nin daha yukarılara çıkmasının sağlanması isteniyor. 



MB(MB/SS)