Büyükşehir Belediyesi'nde muhtarla düzenlenen toplantıya katılan Başkan Ahmet Küçükler, Erzurum'un hayvancılığın merkezi olduğunu yılda 600 bin hayvandan yarısının başka şehirlere gönderildiği söyledi. Erzurum'da yapılması için en büyük et entegre tesisinin ihalesine çıktıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, şöyle konuştu:

"Tesislerin yeri, hazır. Hayvanlar Erzurum'da kesilip başka şehirlere gönderilecek. Bu tesis istihdama katkı sağlayacak. Besiciler güçlenmiş olacak. Yan sektörler oluşacak. Ankara ve doğusundaki illerin hayvan işlenme yeri Erzurum olacak. Tesiste kavurma, haşlama, sucuk ve benzeri gıdalar yapılacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler muhtarların kendilerine ait büroları olması gerektiğini ve buna bir adım atarak bilgisayar hediye ettiklerini söyledi. Ahmet Küçükler, muhtarların çay ocağı, tuvalet, bilgisayar ve sekretlerinin olduğu işyerlerinin olması için çalışacaklarını belirterek, nüfusu düşen mahalleleri 2014 yılındaki seçimlerden sonra birleştireceklerini bildirdi. Başkan Küçükler, daha sonra 3 çocuk annesi, 65 yaşındaki  Caferiye Mahallesi muhtarı Seliman İncesu'ya monitör ve bilgiyar kasasını verdi. 28 yıldan bu yana mahallenin kadın muhtarı olduğunu anlatan Seliman İncesu toplantı da ilgi odağı oldu. İncesu, oğlunun bilgisayarı olduğunu ve kullanmayı öğrendiğini söyleyerek, "Bilgisayar kullanmak çok basit. Oğlumdan kullanmasını öğrendim. Her akşam bana ders veriyordu. İlk işim mahalledeki adres, nüfus ve telefon kayıtlarını bilgisayara geçirmek olacak. Teknolojiye ayak uydurmak gerek" dedi.



NÖ(KS/İD)